Kullanılmadan önlem alınmalı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu 2017 çalışmalarını değerlendirdi

28 Aralık 2017 Perşembe 12:42
Kullanılmadan önlem alınmalı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında toplandı. Toplantıya  Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu’nun en önemli gayesinin uyuşturucu kullanımının olmaması için önlemler almak olduğunu belirterek, “Bizler ilk olarak yeni uyuşturucu kullanımına engel olacak çalışmalar yapmalı, sonraki aşamalarda tedavisi gerçekleşen kişilerin sosyal hayata uyumunu sağlamalıyız” dedi.

Gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için etkin bir propaganda sürecinin yapılması gerektiğini aktaran Vali Kılıç, bu konuda yapılacak konferans, izletilecek video gibi bilgilendirme faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ders müfredatına uyuşturucu karşıtı kamu spotlarının yerleştirmesi gerektiği konusuna değinen Kılıç, “Her öğrenci belli bir zaman dilimi içinde bu konuda bilgilendirilmeli, bilinçaltına sürekli mesajlar yoluyla işlenmelidir.” dedi.

Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç, her okulda uyuşturucu ile mücadele kapsamında müdür yardımcıları başkanlığında bir heyet oluşturulmasını, konu hakkında kendi programlarını oluşturarak uyuşturucu ile mücadele konusuna yer verilmesini istedi. Ayrıca okullardaki Yeşilay Kulüplerinin daha aktif hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından tüm öğrencilerin istifade edebileceği uyuşturucu ile mücadele konusunda film, tiyatro gösterimi vb. faaliyetlerin gerçekleştirilmesini isteyen Kılıç, bu etkinliklerde Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki öğrencilerin dâhil edilmesinin gerekliliğine ve Hitit Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan “Bağımlılık ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin” diğer kurumlarla ile işbirliği içerisinde akademik çalışmalar yapacağını, bununda yapılacak propaganda faaliyetlerine destek sağlayacağına değindi.

Vali Yardımcısı Sayın Azmi Yeşil ise uyuşturucu kullanımının toplum için büyük bir sorun olduğunu hatırlatarak, ekonomik, çevresel ve sosyal etmenlerin bu konu üzerindeki etkisine değindi. Dünya genelinde yaklaşık bir trilyon liranın uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelere ayrıldığını anlatan Yeşil, bu durumun insanlık adına tehlike arz ettiğini belirterek, uyuşturucunun sadece İslam ülkeleri değil tüm dünyayı tehdit eden bir unsur olduğunu belirtti. Yeşil, kullanımı engellemek için alınacak önlemlerden bahsederek eğitim ve aile yapısının çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Çorum’da 2017 yılında madde bağımlılığı ile mücadele alanında yapılan kurumsal çalışmaların ele alındığı toplantıda; kurul üyelerine bilgilendirme sunumlarında bulunuldu.

Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 28.12.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.