TEGV gönüllüleri kamp kurdu

Kuruluşundan günümüze ülkemizde çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyen TEGV...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:22
 TEGV gönüllüleri kamp kurdu


Kuruluşundan günümüze ülkemizde çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyen TEGV Çorum Öğrenim Birimi, kurum tarihinde yeni bir organizasyona imza attı.


Çorum Öğrenim Birimi'nin ev sahipliğini üstlendiği TEGV Gönüllüleri Hititlerin Başkentinde Doğa Kampında Buluşuyor projesi, Çorum'un tarihi merkezlerinden biri olan Boğazkale ilçesinde başladı ve 3 gün süreyle Çorum'un farklı tarihi ve kültürel yerleri olan, Hattuşa, Yazılıkaya, Alacahöyük, Ortaköy, Şapinuva ve İncesu'da devam etti.


Sosyal diyalog ve etkileşimin arttırılmasını kapsayan bu aktiviteye Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Elazığ, Van, Siirt, Aksaray, Ankara, Samsun, Nevşehir ve Kayseri'den 60 TEGV gönüllüsü katıldı.


Çorum Müzesi'nde Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinin vermiş olduğu Hititiloji ve Ekoloji konulu panel ile başlayan ve Çorumlu ressam Necla Yıldız Özeskici'nin kişisel resim sergisi ile eşlik ettiği proje, Hattuşa, Yazılıkaya, Alacahöyük, Ortaköy, Şapinuva ve son olarak İncesu Kanyonu gezisiyle sona erdi. 23 Mayıs’ta Boğazkale ilçesinde doğa kampı gerçekleştiren TEGV gönüllülerini kamp yerinde Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ziyaret etti. Çorum Öğrenim Birimi, projenin yürütme sürecinde de destek olan Tangazoğlu'nun ve Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ile Kaymakamlık çalışanı Şahin Keskin'e teşekkür etti. 


24 Mayıs tarihinde Ortaköy’e bağlı Karahacip köyünde gerçekleştirilen kampa ise Karahacip Köyü Muhtarı Servet Atmaca destek verdi. Karahacip köyünde kurulan kamp alanını Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, İlçe Garnizon Komutanı ve Karahacip Köyü Muhtarı Servet Atmaca ziyaret etti. Karahacip köyünde köylüler ile kaynaşan gönüllüler, çevre bilinci ve Çorum hakkında konuşmalar gerçekleştirdi. Doğal bir ortamda, birçok farklı aktivitenin yer aldığı açık havada eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren gönüllüler, çevre duyarlılığının arttırılmasına yönelik farklılıkları da keşfetme imkânı buldular.


Etkinliklerin son günü olan 25 Mayıs’ta ise Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, kampa katılan gönüllülere öğle yemeği ikramında bulundu ve Ortaköy'ün değişimini ve gelecek ile ilgili planlarını anlatan konuşma yaptı.


TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nden yapılan açıklamada, “Bu yıl Çorum'da ilki düzenlenen organizasyonun gerek Çorum'un tanıtılması gerekse bireylerin Çevre bilincinin geliştirilmesi adına önemli bir adım attığı görülmektedir. Yerelde özel ve devlet kurumlarının desteklerini eksik etmemesi üzerine daha birçok farklı aktivitenin gerçekleştirilerek, yeni adımlar atılacağı Çorum Öğrenim Birimi gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile hepimize göstermiştir.


TEGV Çorum Öğrenim Birimi olarak projeye destek veren, Çorum Valiliği'ne, İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne, İl Özel İdaresi'ne, Çorum Müzesi'ne, Hitit Üniversitesi'ne ve Güzel Çorum'u Kalkındırma Derneği'ne ve Ressam Necla Yıldız Özeskici'ye ayrıca sonsuz teşekkürlerimiz sunarız.” denildi.





Son Güncelleme: 29.07.2015 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.