Belediyede borç yapılandırması başladı

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, emlak ve çevre temizlik vergisi ile su borcu...

15 Ekim 2014 Çarşamba 16:22
 Belediyede borç yapılandırması başladı


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, emlak ve çevre temizlik vergisi ile su borcu bulunanların borçlarını yapılandırma işlemlerinin başladığını bildirdi. 

Başkan Hamza Karataş, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” hakkında kanununun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Söz konusu kanun kapsamında belediyelere ödenen emlak, çevre temizlik vergileri ve su borçlarının yeniden yapılandırılabildiğini belirten Karataş, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014’e kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesinin Aralık ayında başlayacağını hatırlatan Karataş “Kanun kapsamında 31 Aralık 2013 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız borçlarını 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Karataş, yoğunluk yaşanmaması için yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmaması konusunda vatandaşların gerekli hassasiyet göstermelerini istedi.




İHA

Son Güncelleme: 15.10.2014 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.