CHP itiraz etti, ihale Ahlatcı’nın

Stadyum yeri satış ihalesini %43 ortaklık payı ile Ahlatçı Otomotiv aldı.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 14:45
 CHP itiraz etti, ihale Ahlatcı’nın


Stadyum yeri satış ihalesini %43 ortaklık payı ile Ahlatçı Otomotiv aldı.


AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekçam başkanlığında oluşturulan ihale komisyonu, stadyum alanının satış ihalesini saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.


İhalenin tek taliplisi olan Ahlatcı Otomotiv’i Ahmet Emin Ahlatçı ve Avukat Yusuf Ahlatçı temsil etti.


İhaleyi açarak, firmanın yazılı teklifini okuyan Komisyon Başkanı İsmail Tekçam, firma temsilcilerinden açık artırma kısmında, yeni bir onan talep etti. Firma temsilcileri satış ortaklık payı olan %42’yi %43 olarak artırdı. Komisyon Başkanı Tekçam’ın %44 talebini, yetkileri olmadığı gerekçesiyle kabul etmeyen Yusuf Ahlatçı, kısa bir ara talep ederek, yönetim kurulu başkanı ile görüştü. Telefon arasından sonra salona gelen Yusuf Ahlatçı, kararın % 43 olduğunu, söz konusu oranın Çorum ve firmaları açısından hayırlı olmasını temenni ettiklerini kaydetti.


Stadyum alanına yapılacak inşaatların satışından %43 payı belediyeye vermeyi taahhüt eden Ahlatçı Otomotiv yetkilileri ile ihale sözleşmesi imzalandı.


Öte yandan ihaleyi takip etmek için salonda bulunan CHP Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, “Sayın başkan bu satışın yapılmaması gerekir, orası Çorum’un akciğeri konumundadır.” sözleriyle ihaleye tepki gösterdi.

CHP itiraz etti

CHP Belediye Meclis Üyeleri adına yapılan açıklamada, stadyum alanının satışı eleştirildi. “Vicdanlı Çorum halkına sesleniyoruz” başlıklı açıklamada Çorum’un akciğerini kaybettiğine vurgu yapılarak, Çorum’un çirkin bir şehirle yaşamak zorunda bırakılacağı kaydedildi. 

Yapılan yazılı açıklamada, Çorum Belediyesi’nin para için stadyum alanını sattığını belirten CHP Belediye Meclis Üyeleri, açıklamada şunları bildirdi. “Çorum Belediyesi, stadyum ve çevresinde ki 56 dönüm arazimizi para için sattı. 

Bir hafta önce şehitliğin yanına 200 konut yapılmasına onay verenler, bugün 1.500 konut inşa etmek için stadyumumuzu sattı. Çocuklarımız ve gençlerimiz için spor ve sanat alanları yapmak yerine, dev konutlar yapılmasını tercih etti. Gelişmiş kentler, şehir merkezlerine daha fazla yaşam alanları planlarken biz şehir merkezinde konutlaşma yolunda ilerliyoruz.

50 yıl sonra, çirkin bir şehirle iç içe yaşıyor olacağımız bir gerçek. Üstelik şehrimizde yaşayan, sporla ilgilenen çocuklarımız ve gençlerimiz yeni spor alanları yapılana kadar spor yapamayacak. Kısacası, Çorum halkı akciğerini kaybetti. İçimiz kan ağlıyor.”







Son Güncelleme: 13.08.2015 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.