Enerji Kooperatifi hedef büyüttü

Çorum'un ilk yenilenebilir enerji kooperatifi yeni yatırımlara hazırlanıyor.

18 Eylül 2017 Pazartesi 14:35
Enerji Kooperatifi hedef büyüttü

Sanayi yatırımlarının alternatifi olan Çorum’un ilk yenilenebilir enerji kooperatifi birinci yılını doldurdu.

Kooperatifin Kurucu Üyesi  Seyfettin Zengin, 6 Eylül’de bir yılını dolduran Çorum Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin Çorum’un ilk enerji kooperatifi olmanın gururunu yaşadığını bildirdi.

Enerji kooperatifçiliğinin ülkemizde bir yıllık geçmişe sahip olmakla beraber emin adımlarla geliştiğini, bu güne kadar farklı illerde 20 kadar enerji kooperatifi kurulduğunu hatırlatan Zengin, şöyle dedi: “Kooperatifimiz 20 kooperatif içerisinde yatırım yapabilecek noktada olan tek kooperatiftir. Bu durum ülkemiz için enerji kooperatifçiliği alanında örnek ve lider konumuyla sorumluluğumuzu artırmaktadır.


Seydim Beldesi sınırlarında 25 dekar arazi satın alınmış, ilk etapta 500 kw GES tesisi kurulması üzerine TEDAŞ’ tan yatırım izni alınmış olup imar ve ruhsat çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Toplam yatırım tutarı 500.000 dolardır.  Şu anda 67 üyemiz vardır. İleriye dönük planlarımız elektrik enerjisini bedava kullanan, binlerle ifade edilen üye sayısı ve 5000 kw GES tesisi yanında RES gibi yatırımlara yönelerek üretim tesisi çeşitliliğini artırmak hedeflenmektedir.


Ülkemizde böyle bir girişimin öncüsü olmak ilimiz adına bizlere gurur vermektedir. Siz üyelerimizin katkı ve gayretleri ile bu noktaya gelebilmiş olmak büyük başarıdır. Bundan sonrası daha kolaydır. Başarılarımız artarak devam edecektir.”


Bu arada kooperatifin kurucu üyeleri arasında İlhan Öztekin, Ayhan Boyraz, Elif Gökçen Şahiner. Nebil Suvacı, Ahmet Tankal, Adil Gönen, Şahin Özcan ve Murat Karakücük yer alıyor.







 

Son Güncelleme: 18.09.2017 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.