Hollanda Büyükelçiliği’nde Çorum konuşuldu

Çorum TSO, Borsa ve Ziraat Odası yöneticileri Hollanda Büyükelçiliği’ni ziyaret sektörel sorun ve taleplerini ilettiler.

08 Ekim 2018 Pazartesi 17:39
Hollanda Büyükelçiliği’nde Çorum konuşuldu

Çorum TSO, Borsa ve Ziraat Odası yöneticileri Hollanda Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek karşılıklı ticari işbirliğinin geliştirilmesi ve Hollanda tohum firmalarıyla yaşanılan sorunu aktardılar.

Yapılan açıklamaya göre, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Hollanda Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi-Ticaret Müşaviri, Kültür Müşaviri, Tarım Müşaviri ve Tarım Müşavir Yardımcısı ile sanayi, tarım ve hayvancılık sektörleri hakkında görüşülerek, yumurta tavukçuluğu, damızlık sığır yetiştiriciliği, süt ve süt ürünlerinin son teknoloji ile üretilmesi ve Hollanda tohum firmalarıyla çiftçilerin yaşadığı sorunlar ele alındı. Ziyarette ayrıca; Hollanda ile ilişkilerin geliştirilmesi,  Çorum ve Hollanda’da bulunan firmaların küresel pazardan daha fazla pay alabilmeleri için birlikte neler yapılabileceği görüşüldü.

Görüşmenin sonunda, Hollandalı firmaların Çorum’u ziyaret ederek buradaki  potansiyel firmaları tanımasının  ve  ikili  görüşmelerde bulunulmasının, yatırım olanaklarının yerinde görülmesi ve  karşılıklı iş ilişkilerinin geliştirilmesi  açısından   önemli olduğu hususunda fikir birliğine varıldı.

Son Güncelleme: 08.10.2018 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.