O ilçede işsiz, aşsız bir kişi kalmayacak

Çorum’un Sungurlu OSB 5 bin dönüm daha genişletiliyor. İlçede işsiz kimsenin kalmayacağı açıklandı.

17 Ekim 2022 Pazartesi 14:56
O ilçede işsiz, aşsız bir kişi kalmayacak

Çorum’un Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) genletme çalışmalarına başlanıldığı müjdesini verdi.

TSO Başkanı Behiç Akkaş, 2001 yılında kurulan bölgenin son dört yılda savunma sanayi yatırımları ile cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizerek, yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine OSB yönetimi tarafından genişletme kararı alındığını bildirdi.

4.800 dönüme sahip OSB’nin 3 etabının tamamen dolarak 63 fabrikanın kurulacağını belirten TSO Başkanı Behiç Akkaş, 4. etabın imar planı ve zemin etüdü çalışmalarının devam ettiğini, yılsonuna kadar çalışmalarının tamamlanarak yatırımcılara açılacağını kaydettı.

Diğer taraftan OSB’nin genişletme çalışmalarına başlandığını belirten Behiç Akkaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talep ettiği evrakların kısa sürede hazırlanarak başvurunun yapılacağını vurguladı. OSB’ye 5 bin dönüm arazinin daha eklenmesinin planlığını anlatan Behiç Akkaş, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayıyla ivedi bir şekilde imar ve alt yapı işlemlerine başlanarak ilçemizin istihdamına katkıda bulunacak yeni yatırımların önünü açacağız.” dedi.

63 fabrikadan bazılarının temeli atılırken bazılarında hazırlıklarının bitmek üzere olduğuna dikkat çeken Akkaş, “Sungurlumuzda işsiz, aşsız 1 kişi dahi kalmayacak, herkes doğduğu büyüdüğü memleketinde çalışıp, kazanacak”dedi.

Son Güncelleme: 17.10.2022 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oguzlar 2022-10-17 18:28:53

Darısı Oğuzların başına iki işletme olsa 50kisilik yeter

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-10-17 16:41:34

Allah, Çorum'un, Çorum'luların yardımcısı olsun. Mevlam Birlik beraberliğimizi arttırsın İNŞALLAH. Gün memleketimize sahip olma günüdür. Çorum da ki bazı günü kurtarma peşinde koşanlara sesleniyorum. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Çorum aşıkları olarak biz bize yeteriz. Çorum'a gönül veren, memleketine aşık olan herkesin yolunu RABBİM açık etsin İNŞALLAH. GERÇEK ÇORUM'LULAR ÇORUM'A YETER. ALLAH MEMLEKET SEVDALILARININ YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH.

Avatar
Ahmet 2022-10-17 21:34:20

İşten kasıt inşaat ameleliği mi, yoksa bir sürü işsiz mühendis,tekniker, usta, vasıflı eleman Sungurluya dolmuşta bu müjde onlara mı.