Türkiye’nin en büyüğü açılışa hazır

Mite Defense tarafından Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine Türkiye’nin en büyük fişek fabrikası açılışa hazır.

14 Ağustos 2023 Pazartesi 16:06
Türkiye’nin en büyüğü açılışa hazır

Mite Defense tarafından Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine kurulan Türkiye’nin en büyük fişek fabrikası açılışa hazır. Yılda 360 milyon fişek üretimi ve Türkiye'nin en büyük poligonuyla güçleniyor. Sungurlu Fişek Fabrikası, Türkiye'nin savunma sanayii alanında önemli bir yatırım olarak dikkat çekiyor.

Mite Defense Sungurlu Fişek Fabrikası Genel Müdürü Fatih Doğan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye Savunma Sanayi’nin Anadolu’dan Dünyaya yükselen gücü Mite Defense, sahip olduğu altyapı, teknik donanım ve ARGE gücüyle üretmeye, ülkesiyle birlikte büyümeye devam ediyor” dedi.

SUNGURLU’YA KURULDU

Çorum’un Sungurlu ilçesine kurulan fabrikanın, 404 dönüm ve 30 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyüğü olduğuna dikkat çeken Doğan, dünya fişek pazarında yetkin bir firma olarak yılda 360 milyon adet 5,5645 mm, 7,6239 mm, 919 mm fişeği, en yüksek teknoloji ve kaliteyle üreteceklerini belirtti.

Doğan, Türkiye’nin en büyük fişek fabrikasında üretilen fişeğin öncelik olarak ülkemizdeki güvenlik güçlerinin ihtiyacını karşılamak olduğunu, kalan kısmını ihraç edeceklerini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK POLİGONU

50 metre, 100 metre ve 557 metre uzunluğunda Türkiye’nin en büyük kapalı poligonunu kurduklarını söyleyen Doğan, “NATO standartlarına uygun kurulan en büyük poligonu Türkiye’ye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu poligonda yapılan atışlarla üretilen bu fişeklerin hız, basınç ya da parçalanma gibi tüm teknik kontrolleri de defalarca yapılacak her şeyin kusursuz olması sağlanacak” dedi.

KAPASİTE ARTACAK

Fabrikanın kapasitesini genişleterek istidam sayısını 600 kişiye çıkarmayı, 12,1 milimetre ve 12,7 milimetre fişek üretimi de yapmayı planladıklarını belirten Fatih Doğan, ileriki günlerde daha fazla üretim ve daha fazla istihdam sağlayacaklarını ifade etti.
Fabrikanın güvenlik açısından hiçbir sıkıntısının olmadığını da vurgulayan Doğan, personelin her türlü eğitimlerini tamamladıktan sonra üretime dahil edildiklerini kaydetti.

Fabrikanın kısa bir süre sonra törenle açılışını yapmayı planladıklarını ifade eden Doğan, “Fabrikamızın temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan attı, umarız ki açılışını da kendisi yapar” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 14.08.2023 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli değilim ama feryadı duyuyorum. 2023-08-14 21:50:23

???????????????????? İskilipli rumuzlu arkadaş...çok fenasin...Kemal Sunal in meraklı köfteci filmindeki herşeye maydanoz olma ...espirisi gibi her haberin altina iskilip Tosya yolunun yapılması istegini her platformda dile getiriyorsun.Helal olsun sana..sorunu en güzel şekilde duyurmaya çalışıyorsun...İskilipli arkadaşın bu mesajlarıni daha fazla görmek okumak istemiyorsak bizde arkadaşa destek verelim...sorun çözülsün o da rahat etsin bizde...mücadeleci ve azimli olmak istedigini elde edinceye kadar sesini duyurmaya çalışan arkadaşıda takdir etmek gerekir diye düşünüyorum.

Avatar
Iskilipli 2023-08-14 16:15:31

Iskilip Tosya yolu ne zaman acilacak

Misafir Avatar
Emekli 2023-08-15 18:50:44 @Iskilipli

Bu adamın galiba büyük tarlaları var yol açılınca bizim memlekette adettir ya yolun hemen yanına Evleri yapmaya başlarlar işyerleri açılır benzinliler yapılır arkadaş rant peşinde de İskilip Tosya yolu ne zaman Çoruma tren gelirse o zaman yapılır yani çoook beklersin

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
murat 2023-08-15 15:47:00 @Iskilipli

yav kardeş iskilipten tosyaya 4 şerit yol açsan ne olacak ki?
değer mi yani o paraya?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
İsmail 2023-08-14 22:02:20 @Iskilipli

Balık kavağa çıkınca

Beğenmedim! (0)