10 milyonluk tesis için ön görüşme

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile birliğin Çorum yatırımlarını değerlendirdi.

28 Mayıs 2019 Salı 19:42
10 milyonluk tesis için ön görüşme

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın'la bir araya geldi. Görüşmeye aşkan Yardımcısı Alper Zahir ve belediye teknik elemanları da katıldı.

Aşgın, Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya ilişkin paylaşımında, "OKA kapsamında Çorum için düşünülen yatırımlar, belediyenin hazırlığını sürdürdüğü çalışma ve güdümlü projeler hakkında görüş alış verişinde bulunduk." ifadelerine yer verdi.

EN BÜYÜK PROJE KATI ATIK TESİSİ

Edindiğimiz bilgiye göre, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen arasında yapılan görüşmede, Başkan Aşgın’ın seçim taahhütleri arasında yer alan katı atık tesisi yer aldı. Çorum Belediyesi’nin seçim öncesinde hayata geçirme sözü verdiği 10 milyon lira maliyetli katı atık tesisi projesinin 7.5 milyon lirasının OKA tarafından karşılanması yönünde beklentisi var. Yıllık 200 bin dolar gelir elde edilmesi planlanan katı atık tesisi müştemilatında 3-4 dönüm alanda gübre üretimi yapılması hedefleniyor. Gelecek ay ise yine Çorum Belediyesi’nin turizm, meslek eğitimi ve kırsal kalkınma alanlarında OKA ile ne tür işbirliğinin yapılabileceği değerlendirilecek.

OKA İLE YAPILAN VE SÜREN İKİ PROJE VAR

Geçtiğimiz dönem Çorum Belediyesi ile OKA arasında iki projede işbirliği yapılmıştı. Bunlardan birisi Belediye Engelli Eğitim Merkezi. OKA engelli eğitim merkezine cüz’i bir destek sağlamış, bazı atölyelerin kurulmasına katkı sunmuştu.

VELİPAŞA HANI RESTORASYONU

Bir diğer OKA desteğİ ise tarihi Velipaşa Hanı Restorasyonu oldu. OKA tarihi yapının turizme kazandırılması için 1 milyon lira destek mali kaynak sağladı. Çorum Belediyesi de yaklaşık 1.5-2 milyon lira harcama yaptı. Velipaşa Hanı’nın otel hizmeti vermesi tarihi kurul tarafından onaylanmadı. Sadece kafeterya ve restoran olarak turizme açılması öngörüldü.

Son Güncelleme: 30.05.2019 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilirkişi 2019-05-30 12:10:17

Oraya bir çivi bile çakamazlar çünki AB verdiği hibeye çöker.birisi bunu o masadaki bilirkişilere söylesin.ben olsam projenin altına imzamı atmam çok sakıncalı ve riskli bir iş.

Avatar
Çorum’a 2019-05-29 19:39:42

Çorum’a çevre yolu lazım, bunlar Muzaffer beyin projeleri, havaalanı lazım da o da belediyenin işi değil

Avatar
OKA 2019-05-30 09:25:49

önce keşke OKA nın ne demek olduğunu başta açıklayıp sonrada kısaltmasını kullansanız...