23 yıldır tapu bekliyorlar

Sungurlu Akçakent Mahallesi'nde 23 yıldır tapularını alamayan vatandaşlar eylem yaptı.

04 Şubat 2019 Pazartesi 10:25
23 yıldır tapu bekliyorlar

Sungurlu Akçakent Mahallesinde ikamet eden çok sayıda vatandaş, 23 yıldır evlerinin tapusunu alamadıklarını belirterek, yaşadıkları sorun için belediyeden çözüm bekliyor.

Akçakent Mahallesindeki toplu konutlar için 1996 yılında Vakıflar Bankası ile Sungurlu Belediyesi şirketi Sun-Ar arasında bir toplu konut hesabı oluşturulup, bu hesaptan 120 konut için kredi kullanılmış ancak ödemelerde aksaklık yaşanınca banka taşınmazlara ipotek koymuş. Bankanın taşınmazlar üzerine koyduğu ipotek yüzünden 23 yıldır evlerinin tapularını alamayan mahalle sakinleri belediyeye seslerini duyurmak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Çok sayıda vatandaş, yıllardır evlerinin bulunduğu arsaların tapusunu alamadıklarını ifade ederek, yaşadıkları sorunun çözümü için belediyeye seslendiler.

Vatandaşlar basın açıklamasının ardından dağıldı.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 04.02.2019 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.