40 yıllık birikimi yok oldu

CHP eski İstanbul Milletvekili Çorumlu İhsan Özkes'in bir konut projesinde 40 yıllık birikiminin yok olduğu belirtildi.

26 Temmuz 2019 Cuma 20:10
40 yıllık birikimi yok oldu

İstanbul Kadıköy Fikirtepe ‘Brooklyn Dream’ konut projesinin mağdurlarından birisinin de emekli müftü CHP eski İstanbul Milletvekili Çorumlu İhsan Özkes olduğu belirtildi. Oda Tv’ye konuşan Özkes, 40 yıllık birikiminin yok olduğunu söyledi.
İhsan Özkes yaşadıklarını şu sözlerle özetledi;
“Dünyada mekan ahrette iman anlayışında bir toplumuz. İstanbul’da benim ve eşimin üzerine birer dairemiz, Ankara Mamak’ta 3 dairemiz vardı.
3 oğlumuz, 2 kızımız var. 2015 yılında Milletvekliğim sona ererken otoparkı olan güzel bir yerde oturmak amacıyla dairelerimizi satarak tek bir projeden daire satın almak istedik.
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Pilot Bölge için zamanın bakanları ve yetkilileri PANA yapının da logosunun olduğu platformda törenler yapmıştı. Firma projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli yaptığına dair görseller ile pazarladı. Bu logoya ve projedeki bakanlık adına güvendik.”
“HAYATIMIZIN TÜM MADDİ BİRİKİMİ HEBA OLUYOR”
Önce 3+1 için, sonra eşimin Üsküdar Bulgurlu’da bulunan dairesi ile takas yaparak 2+1 için ve Avrupa’da yaşayan oğlum için 1+1 olmak üzere toplam 3 dairenin Pana Yapı'nın BROOKLYN DREAM PROJESİ’nden satın alımıyla ilgili farklı tarihlerde şahsım ve eşim ile sözleşmeler yapıldı.
Mamak’taki üç dairemizi sattık. Dolar 3000 TL iken 2015’den itibaren 2017 sonuna kadar toplamda 566.000TL ödedik. Eşimin Bulgurlu’daki dairesi üzerine ipotek konularak Anadolubank’tan şirket kredi çekti. Şayet şirket projenin ruhsatını alıp inşaatına başlayıp devam etseydi, Üsküdar’da halen oturduğumuz dairemizi de satarak, geri kalan için de kredi çekerek sözleşmelerdeki dairelerin borçlarınıödemeyi planlıyorduk.
2018 yılında tamamlanacak diye pazarlanan ancak sözleşmelere tamamlama tarihi konulmayan proje için temel dahi atılmadı ve içi boşaltılan şirket el değiştirdi.
Bu arada şirket eşimin dairesi üzerine çektiği krediyi ödemedi ve banka tarafından haciz işlemi başlatıldı. Oğlumun ikamet ettiği eşimin dairesine404.000 TL kıymet takdiri yapılmış olup haciz işlemi davası halen devam etmektedir.
Özet olarak; hayatımızın tüm maddi birikimi heba oluyor. 
Kimi yetkililer buraları bakanlığın yapacağı vaadinde bulunmuştu.
Temmuz 2019’da çıkan imar yasası ile yapılmayan inşaatlarda arsa sahiplerine sözleşmeleri tek taraflı feshetme yetkisi tanındı. Böylece maketten daire satılanlar tamamen yüzüstü bırakıldılar.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Heyhat hoca olacağı buydu 2019-07-27 12:18:11

Din adamısın ama yanlış kulvarda oynadın. Sonunda da postayı yedin. İleriyi göremedin. Allah yardımcın olsun. Haksızlığa uğramışsın. Bunda da vardır bir hayr diyelim.