'Açılım saçılım ülkeyi bu hale getirdi'

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, CHP Çorum teşkilatını ziyaret ederek toplantı yaptı.

25 Haziran 2016 Cumartesi 11:57
'Açılım saçılım ülkeyi bu hale getirdi'

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, CHP Çorum teşkilatını ziyaret ederek toplantı yaptı.

Çorum parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantının birinci gündem maddesi terör olurken, CHP'liler yaşanan terör olaylarından dolayı iktidarı sorumlu tuttu.

CHP Çorum Milletvekili TBMM  İdare Amiri Tufan Köse, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,  İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Hasan Suvacı yaptı.


Suvacı konuşmasında, Çorum'a düşen şehit acısından bahsederek, şehitler için başsağlığı dileklerini aktardı ve  2002'de sona eren terörün bugün ki sorumluluğunun iktidarda olduğunu söyledi.


"2002'de sona eren teröre 14 yılda bu hakkı hükümet verdi." diyen Suvacı, anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve gezi parkına topçu kışlası yapmak gibi gündemlerle, terörü perdelediklerini iddia etti.


Milletvekili Köse de selamlama konuşmasında, sıfır terör ve sıfır sorundan gelinen noktanın meydanda olduğuna vurgu yaparak, "7 Haziran'dan sonraki şehitlerin ve tüm sivil ölümlerinin vebali AKP'nin omuzundadır. Savaş suçlarından dolayı, uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar." dedi.


Genel Başkan Yardımcıları adına konuşan Seyit Torun, Türkiye'nin çok zor süreçlerden geçtiğini, 93 yıldır bu ülkenin böyle bir süreç yayamadığını anlattı. "Tadımız tuzumuz kalmadı." diyen Torun, terör olaylarına atıfta bulunarak, hükümete eleştiriler yöneltti. Torun, "Ya bu ülkeyi uçurumun kenarından alacağız, ya da bedelini ağır ödeyeceğiz." diye konuştu.


(hakimiyet.net)

 

Son Güncelleme: 25.06.2016 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.