Anne-babalar! Bu uyarıları dikkate alın

Emniyet'ten anne ve babalara altın gibi 12 maddelik öğüt...

04 Temmuz 2018 Çarşamba 16:28
Anne-babalar! Bu uyarıları dikkate alın

EYLÜL Yağlıkara ve Leyla Aydemir olaylarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından "Anne ve Babalar Dikkat!" uyarısıyla yaptığı açıklamada çocukların kendilerini koruyabilmeleri için yapılması gerekenleri sıraladı. Paylaşımda, ailelere çocuğun tanımadığı kişilerle fiziksel temas kurmasına izin verilmemesi, çocuğun tanımadığı kişilerden uzak durması, tanımadığı bir kişi tarafından vücuduna dokunulduğunda nasıl tepki vermesinin öğretilmesi gerektiği bildirildi. İşte Emniyet'in çocuklarını korumak isteyen ailelere 12 altın öğüdü.

1- Çocuğunuzun tanımadığı kişilerle temas kurmasına izin vermeyin...

2- Tanımadığı kişilerden uzak durmasını söyleyin..

3- Tanımadığı bir kişi tarafından vücuduna dokunulduğunda çocuğunuza nasıl tepki vermesi gerektiğini çocuğunuza anlatın.

4- İnternet ortamında görüştüğü kişilere dikkat edin..

5- Çocuğunuzun adını her yere yazmayın. Çocuğunuzun fotoğraflarını ismiyle birlikte sürekli sosyal medyada paylaşmayın.

6- Telefon numaranızı ve acil ihbar hatlarını (155-156-112) ezberletin.

7- Çocuğunuzun tanımadığı kişilerin arabalarından uzak durması gerektiğini ve gelebilecek tehlikelere karşı arabanın gittiği yönün tersi istikametinde koşmasını öğretin.

8- Çocuğunuz kaybolduğunda güvenlik güçlerinden yardım istemesi gerektiğini öğretin.

9- Çocuğunuz için acil durumlar karşısında gizli bir kod icat ederek "anne ve babamın adı ne?, aile şifremizi söyle ?" diye sormasını isteyin.

10- GPS sayesinde ve çeşitli mobil konum uygulamaları ile çocuğunuzun nerede olduğunu öğrenin ve şarjının ne kadar kaldığını takip edin.

11- Kendini tehlikede hissettiği anda "Ben onu tanımıyorum!" diye bağırmayı öğretin.

12- Tanımadığı kişilerle asansöre binmemesi gerektiğini öğretin.

İNTERNETHABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-07-05 01:09:09

Anne ve babalar olarak çok endişe duyuyor ve çok üzülüyoruz. Toplum ne hale geldi. Sebepleri araştırilmali

Avatar
Mertçe 2018-07-05 08:40:36

Aman hükümet hiç yasa çıkarmasın. O şerefsizler için sadece işlerine gelince gece yarısı yasa çıkarsın. En büyük suç hükumetin bence

Avatar
şaşkın 2018-07-05 08:54:40

Allah sonumuzu hayır etsin ne hallere geldik hepsi iman eksikliği ahlak bitmiş toplumlarda Allahtan korkan imanlı kuldan utanan ahlaklı insan bunu yapar mı Allah çocuklarımızı korusun