Başsavcı: ‘Çorum’un sorunu çok fazla silah kullanımı’

Çorum'da gazetecilerle bir araya gelen Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, "Çorum’un en büyük sorunlarından birisi çok fazla silah kullanımı."dedi.

31 Ağustos 2023 Perşembe 14:17
Başsavcı: ‘Çorum’un sorunu çok fazla silah kullanımı’

Çorum’daki silah kullanımına dikkat çeken Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş: "Çorum’un en büyük sorunlarından birisi çok fazla silah kullanımı. Silahlı kullanma eylemlerinde en çok tutuklamayı ilk kez Çorum’da yaptım. Silah kullanımı alışkanlığına son verilmeli, yorgun mermi ile iki insanımızı kaybettik" dedi.

‘SİLAH KULLANIMINDA EN ÇOK TUTUKLAMAYI ÇORUM’DA YAPTIM’

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum’un en büyük sorunlardan birisinin çok fazla silah kullanımı olduğuna dikkat çekerek, “Silahlı kullanma eylemlerinde en çok tutuklamayı ilk kez Çorum’da yaptım” dedi.

BAŞSAVCI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, gazetecilerle bir araya geldi. Cumhuriyet Başsavcılığının faaliyetleri hakkında bilgi veren Başsavcı Bektaş, kentteki silah kullanımına ilişkin açıklama bulundu.

‘ÇORUM’DA YOĞUN BİR SİLAH KULLANIMI VAR’

Kentte yoğun bir silah kullanımının olduğunu vurgulayan Bektaş, bu silahların büyük bir kısmının da ruhsatsız olduğuna dikkat çekti. Silahlı eylemlerde, silah kullanılan olaylarda her türlü tedbiri uyguladıklarının altını çizen Bektaş, “Bugün Çorum’da silahlı eylemlerde tehdit olabilir, kasten yaralama olabilir neredeyse tamamını gözaltı yapıyoruz. Mevcutlu adliyeye getiriyoruz ve yarısından çoğu tutuklanıyor. Birçok adliyede çalıştım. Silah kullanımından çok sayıda tutuklama tedbirinin uygulandığını ilk kez Çorum’da gördüm. Bu sorunun çözümü sadece adli olarak tutuklama değil. Nihayetinde tutuklanan kişi belli bir süre sonra tahliye olacak” diye konuştu.

STK’LAR VE ÜNİVERSİTEYE ÇAĞRI

Silah kullanımının bir kültür meselesi olduğunu ve toplumun bütün kesimlerine görevler düştüğünü dile getiren Bektaş, “Silah kullanımı bir kültür meselesi. Tabanda sivil toplum kuruluşları, üniversite bir araya gelerek silah kullanımı nasıl azaltılabilir? Neden insanlar silah kullanımına bu kadar çok yöneliyor? Bunun tartışılması lazım” ifadelerini kullandı.

‘YORGUN MERMİDEN İKİ İNSAMIZI KAYBETTİK’

“Düğünlerde silah atılmasının, Çorum’un en kötü adetlerinden, alışkanlıkların birisi hatta bunu cahiliye dönemi alışkanlığı olarak nitelendiriyorum” diyen Başsavcı Ahmet Bektaş; “Kentte çok yaygın silah kullanımı var. Türkiye’nin diğer illerinde de silah kullanımı söz konusu ancak Çorum’da çok daha yaygın. Bu, Çorum’a yakışmıyor. Buna bir şekilde son verilmesi lazım. Bir yıldır Çorum’da görev yapıyorum. Yorgun mermi ile 2 tane inşamızı kaybettik.  Savcılarımız ve kolluk kuvvetlerimizin özverili çalışmalarıyla failleri bulduk. Olaylar adli boyuta taşındı fakat giden canlar geri gelmiyor. Silah kullanma alışkanlığını bir şekilde bırakmamız lazım. Adli veya polisiye yöntemlerle azaltılacaktır ancak kesin çözüm için bütün sivil toplum kuruluşlarının bu konuda çalışma yapması lazım. Valimiz, emniyet müdürümüzle bu konuyu görüşerek istişare ettik. Önleyici tedbir anlamında bu iş sıkı tutulacak. Kısa zaman içerisinde Çorum silah kullanım oranında aşağı düşer ve vatandaşlarımız rahat eder. Silahlı eylemlerde adliyeye gelerek serbest kalma boyutu çok doğru değil. Silahlı kullanma eylemlerde en çok tutuklamayı ilk kez Çorum’da yaptım” diye konuştu.

'SUÇ ARTIŞI ÇORUM'A ÖZGÜ DEĞİL'

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çorum’da da suçlarda yüzde 20 artış olduğunu belirterek, “Bu, sadece Çorum’a özgü değil, Türkiye’nin her yerinde işlenen suçlarda artış var.” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 31.08.2023 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-08-31 21:14:08

Başsavcı durumu özetlemiş"Elimden gelen birşey yok "Demiş

Misafir Avatar
Duygu Yılmaz 2023-09-01 08:36:22 @Çorumlu

Polisin adli amiri değil mi? Sorun adliye ye intikal etmeden saha da çözülemez mi? Sorumluluk alıp elini taşın altına koyarsa belki tamamen çözülmez ama belirgin bir azalma olabilir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sn Adalet 2023-09-01 04:47:05

Sn Adalet Temsilcisi Avukatların komisyoncu, emlakci, borsaci, siyasetçi, arabulucu, işletmeci, gazeteci, ciftci , bankaci , kayumcu,kuyumcu , madenci ,betoncu, insaatci , nakliyeci, mafyaci,fetocu, pkkci vs olduğu yerde ne bekliyorsunuz. MAŞALLAH yapmadıkları meslek yok gibi.Cahilin belinde tabanca varda. Okumuş cahillerin cebinde yok mu. 3 tane kağıttan para kazaniyorlar. 1 Fezleke 2 İfade 3 Savunma bu 3 kağıttan para kazanamiyorlar ki diğer işleri yapıyorlar. Tabi işini gerçekten yapan Avukatları tenzih ederim. Sn Baş Adalet temsilcisi Savcı, Hakim, Avukat üç lusu ile yanına polisi koyarsanız. Bunlar memlektti soyup soğana cevirenlerden ve hukuku cigneyenlerden adına bakmadan hesap sorarsaniz avam, getto cahil takımı ininden burnunu çıkarmaz. Memlekette kravatlı cahile EYVALLAH çekilince kiravatsiz cahilide cesaretli olur. Uzun uzun güzel güzel anlatmış sinizda çözüm stk da üniversitelerde ararsanız ele bir şey geçmez. Onlarda gelip asayiş ve adaletle ilgili meselelerini size danisiyor. Adaletin Yüceliği Yaradan başlar. Yani yukarıdan, aşağı doğru iner. Dolasiyla yukarıda işler duzelmedigi sürece çok bir şey değişmez. Eğitim, Sağlık yerle bir olmuş. Okumuş cahil suçu kılıfına uydurup işini görüyor. Okumamış cahilde ulu orta kahmanlik yapıyorum derken suç işliyor. Sn Adalet Temsilcisi önce işe Adalet dağıttığını sananlardan başlarsanız daha iyi olur. Mesala işini yapmayan Adalet bakanından, Anayasa mahkemesi başkanından, Yargıtay, Danistay, Sayistay, YSK başkanı, İçişleri bakanı, Emniyet Genel Müdürü, Sonra suça bulaşmış siyasiler, bürokratlar ,iş adamları,din adamları bunlardan başlayın Sonra Anneler, Babalara gelin en masum çocuklar kalır herhalde. Eğer bir gram yanlış bir ifade varsa benim ifademi alın ne yapalım adalet yine dönüp bizim gibilere gücü yetecekse.

Avatar
YİNE BEN 2023-09-02 09:42:31

BAŞSAVCI BAŞINDAN SAVMIŞ OLAYI .....SİLAH KENDİ KENDİNE HAREKET EDEN BİR MAKİNA DEĞİLDİR ...SENİN EMNİYETİN VE KANUNLARIN FOS OLDUĞU VE UYGULAMADA YOOOK OLDUĞUNUZ İÇİN MİLLETİ İTE KOPUĞA BOĞDURUYORSUNUZ NE DEDİN SAVCIIIII

Avatar
Şaşkın ördek 2023-08-31 15:20:15

Çözüm sanki eğitim çok kaliteliymiş gibi eğitimden medet ummak beyhudedir Cezalar ağırlaştırılıp kimseye imtiyaz tanımadan uygulanmalı. Adaleti siz sağlamazsanız herkes kendi adaletini arar

Avatar
Bayindir 2023-09-01 16:07:54

Cezalar acimasiz olmali.. Polisin ve jandarmanin onu acilmali gereksiz mafya bozuntu ve uyusturucu tacirleri yok edilmelidir..

Avatar
Ulukan 2023-08-31 23:39:10

Emniyet güçlerimize işini öğretecek değiliz ama İstanbul'da saldırganın ayağına sıkan polisimiz ödül aldı. İş başa düştüyse insiyatif alın arkadaşlar. Yöneticilerimiz de bunu teşvik etmeli. Bakınız ABD. Bunun başka yolu yok.

Avatar
Ahmet 2023-08-31 18:02:28

Sonra da bireysel silahlanmayı öven adam nasıl Cumhurbaşkanı baş danışmanı olur deyince kızıyorsunuz...

Avatar
Savcı 2023-09-01 05:11:53

Sn Savcım gercek manada jüri sistemini kurun Savcı, Hakim, denetçi Hakim, Avukat sistemini kurun. Toplumda en çok suç ve ceza alan kimler çıkar. En Üst tabakada kim varsa onlar.