BİK üyeleri boş durmuyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu (BİK)...

28 Ağustos 2014 Perşembe 14:56
 BİK üyeleri boş durmuyor


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Şevket Erzen, Trakya bölgesinde bulunan illeri ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında meslektaşlarını bilgilendiriyor.


İstanbul’da düzenlenen BİK Genel Kurulu’na katılan Kolaylı, Arslan ve Erzen,  dün Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre’nin ev sahipliğinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Basın İlan Kurumu Mevzuatı ve Yönetmelikler ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


Çorlu’da geniş katılımlı toplantı


Toplantıya gazete sahipleri, yazı işleri müdürleri, ajans temsilcileri, internet sitesi sahipleri, muhabirler ve basın yayın organlarında çalışan
lar katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, federasyonun yapılanması hakkında özet bilgiler vererek, “Biz, Ankara merkezli 8 federasyondan oluşan bir konfederasyonuz. Şu anda 76 meslek örgütü bize üye. Türkiye’de en fazla üyesi olan gazeteci örgütü olarak adlandırabiliriz. Ben aynı zamanda Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’le birlikte Anadolu gazete sahipleri temsilcisiyim. İstanbul’daki genel kurulumuzun ardından Çorlu ve Siz Tekirdağlı meslektaşlarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum.” Dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandırdı


Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arslan ise, hem BİK hem de BİK’in bugüne kadar yaptığı çalışmaları özetledi, ardından meslektaşlarının sorularını cevaplandırdı.


Arslan, konuşmasında şöyle dedi; “Basın İlan Kurumu, merkez odaklı olarak kurulmuş, gerek genel kurul yapısı itibariyle, gerek gazeteleri andığımız illerin, gerek gazetecileri, gerekse meslek örgütleri gazetecilerin bakışı itibariyle baktığımız bir kurumdur. Biz göreve geldikten sonra ekip olarak yaptığımız çalışmada şunu hedefledik; bu kurumu Anadolu’ya doğru döndürmek lazım. Bugün geldiğimiz nokta ile artık merkezden ziyade çevreyle ilgilenmenin o çevrede ki yerel demokrasinin hayata geçmesini sağlayan, haberleşme temel işlevinin yanı sıra, pek çok toplumsal görevi, kamu adına denetim görevini yerine getiren, sivil toplum örgütlerinin hayata geçmesini sağlayan, yerel kahramanlar üreten, markalaşma sürecini sağlayan bir mecradır. Bu mecra, kamu görevi gören bir mecra, dolayısıyla kamu görevinin daha sağlıklı ortamda, daha özgür ortamda ve rekabet çerçevesinde icra edilebilmesi için bu kurum İstanbul, İzmir, Ankara’dan, Anadolu’ya doğru yüzünü çevirmeliydi. Kurumun bir avantajı, 36 kişilik bir genel kurulu var. Genel kurul, üçü sizlerin arasından çıkan 12 kişilik basın mensubu arkadaşlarız.12 temsilci ve 12 bağımsız temsilci var. Yani bir denge üzerine oturmuş bir kurum ve en önemli özelliği de,kendi mevzuatını üretebilme kabiliyetine sahiptir. Kanunla sınırlanan alanların dışında, kendi yönetmeliğini değiştirme imkanına sahiptir. Bununla beraber, basın ilan mevzuatına tabi olan gazetelerin hangi hükümler çerçevesinde yayın yapacakları, denetimi, desteklenmesi kontrolüne ilişkin,67 sayılı genel kurul kararı dediğimiz kararları alıp, yürütme imkanına sahiptir. Birini şu an gerçekleştirdiğimiz yılda dört genel kurul yapılıyor. Bu genel kurullarda, meslek mensubu arkadaşlarımızın ihtiyaçlarından kaynaklanan sorunları veya bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç ve problemleri genel kurullarda karara bağlıyoruz.”


Teşekkür etti


Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre ise,“Sayın Nuri Kolaylı, Şevket Erzen ve Mustafa Arslan’a öncelikli olarak teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak buraya kadar geldiğiniz için Tekirdağ merkezdeki ve ilçelerdeki meslektaş ağabeylerimiz ve ablalarımıza da burada oldukları, bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum.”Diye konuştu.




 

Son Güncelleme: 28.08.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.