Çevre yolu kavşakları için yeni adım

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi’nin gün içinde yaptığı ve yapacağı çalışmaları özetledi.

14 Kasım 2022 Pazartesi 16:25
Çevre yolu kavşakları için yeni adım

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi’nin gün içinde yaptığı ve yapacağı çalışmaları özetlerken, çevre yolunun bazı kavşaklarında trafiği rahatlatacak adımı açıkladı.

GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ TEMELİ ATILIYOR

Ankara yolu şehir girişinde yapılacak Güreş Eğitim Merkezi’nin temelinin atılmaya hazır hale getirildiğini belirten Aşgın, “Spor kenti Çorum. Tarihimizin en önemli spor yatırımlarını yapıyoruz. 66 yatak kapasiteli Güreş Eğitim Merkezimizin temelini kısa sürede atacak, cihan pehlivanları yetiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

BAHABEY’E YENİ BİSİKLET YOLU

Aşgın, Bahabey Caddesi’nde yeni bisiklet yolu yapacaklarını belirterek, “Yeni bisiklet yolları yapıyoruz. Bahabey Caddemizde takımımızın renklerini yansıtan yenilediğimiz kaldırımları ve yeni bisiklet yolumuzu inceledik. Hayırlı olsun” dedi.

1000 METRELİK YENİ BAĞLANTI YOLU

Başkan Aşgın, yeni yol açma ve asfalt çalışmalarına dair şu bilgileri aktardı.

Çiftlik Pınarı Caddesi Akşemsettin, İskilip, İlim Yayma ve Buhara Kavşaklarındaki trafik yoğunluğunu azaltacak 1000 metre uzunluğundaki yeni bağlantı yolumuzda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yol medeniyettir.

30 METRELİK ALTERNATİF YOL

Yeni yollar açıyor, altyapı çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Çiftlik Pınarı Caddemizi Akşemseddin Caddemizle buluşturacak 30 metre genişliğindeki alternatif yeni yol çalışmamızla İlim Yayma Kavşağındaki sıkışıklığa neşter vuruyoruz.

Kerebigazi Caddesi asfaltlandı."

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Çorum Belediyesi Çevre Yolu Kavşakları'nı rahatlatması planlanan çalışma ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya göre; Çorum Belediyesi İlim Yayma Kavşağı ve Osmancık yolu üst geçidindeki trafik sorununa neşter vuruyor. Çiftlik Pınarı Caddesi ile Akşemseddin Caddesi’ni buluşturan, 30 metre genişliğindeki yoldaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Altyapısı tamamlanan yol, yakın zamanda asfaltlanarak trafiğe açılacak.

Çorum Belediyesi, açtığı yeni yollarla şehrin ulaşım konforunu artırıyor. Çiftlik Pınarı Caddesi ile Akşemseddin Caddesini buluşturan 30 metre genişliğindeki alternatif yeni yol çalışması İlim Yayma Kavşağı ve Osmancık Yolu üstgeçidindeki trafik sorununa çözüm olacak.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un trafik sorunu bakımından son derece hayati öneme sahip olan yolda incelemelerde bulundu. Bir yandan altyapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan açtıkları yeni yollarla trafik sorununa neşter vurduklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Açtığımız yeni yol ile şehrimizin trafik yoğunluğu önemli ölçüde çözülme kavuşacak.”dedi.

Başkan Aşgın “İlim Yayama Cemiyeti kavşağındaki trafik kazaları, pazartesi pazarından kaynaklı trafik sıkışıklıkları bizi alternatif çözümler sunmaya yöneltti. Biz de Çorum Belediyesi olarak 4 aydır bu konu üzerinde yürüttüğümüz çalışmaları tamamlamak üzereyiz.  Burası Adnan Özejder Caddemize inen yolumuzun aşağı kısmı ve Binevler ve Buharaevler istikametine çıkan 30 metre genişliğe sahip bir yol. Önümüzdeki hafta asfalt çalışmasını tamamlayarak trafik sorunlarına çok önemli bir neşter vurmuş olacağız. Bu sayede Binevler ve Buharaevler istikametine giden ve Samsun istikametine doğru Ulukavak’ın sol tarafında ikamet eden kardeşlerimiz, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Mimar Sinan Mahallesi’ne, Çorum Sanayi Sitesine, Organize Sanayiye kısaca şehrin diğer tarafına gitmek istedikleri zaman artık İlim Yayma Kavşağı’nı kullanmayabilecekler. Yeni açtığımız yol ile aynı zamanda Osmancık yolumuzu da birleştiriyoruz. Osmancık istikametindeki ilçelerden şehrimize gelen araçlar da Osmancık Caddesi’ne girmeden yeni açtığımız bu yol üzerinden direk Akşemsettin Caddesi’ne giriş yapabilecek. Böylelikle Osmancık Caddesi’ndeki üst geçidin de yoğunluğu azalmış olacak.” dedi.

Başkan Aşgın, Çiftlik Pınarı Caddesi’nden Ömerbey Köyü istikametine ve Adnan Özejder Caddesi’ne giden 30 metre genişliğindeki yeni yolda altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve yakın zamanda asfaltlanarak trafiğe açılacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 16.11.2022 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-11-14 16:45:16

Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi araç trafiğine kapatılıp, İstanbul İstiklal Caddesi gibi Nostaljik Tramvay hattı yapılırsa Çorumun çehresi değişir. Çorum bambaşka bir şehir olur.

Avatar
İsa Ölçer 2022-11-14 22:17:30

Boş işleri adamı. Turan Atlamaz bir bu başkan iki. Namazgahta bulunan güreş stadını daha 10 yıl bile geçmeden neden yıkltın onu söyle?

Avatar
Çorumlu 2022-11-15 11:47:56

Sayın Başkan İlim yayma kavşağı diğer adıyla ölüm kavşağındaki trafik yoğunluğunu azaltmanın iki yoluvar birincisi çoruma yeni bir çevre yolu yapılması ikincisi ise mevcut çevre yolunu Binevler altgeçidinin ilim yayma kavşağı veosmancık kavşağınıdakapsayacak şekilde alt geçit olarak devam ettirerek yeni yapılan İskilip köprülü kavşağına bağlamak bunların dışında yapacağınız şeyler Çorumun bu can alıcı trafik sorununu çözmez.

Avatar
kenan 2022-11-14 18:22:35

Gazi caddesine otobüs şeridi tahsis edilmeli park yasağı uygulanmamı otopark kullanımına alışılmalı öte yandan eski stadyum altı tümden kahamı otopark olmalı eski ÇMYO önünden tenis kontu arası tümdan kapatılürak millet bahçesi yapılacak alan ile öğretlanevi önündeki perk birleştirilerek öğretmenevi önündaki cadde ile stadyum altındaki cadde geneşletilerek planlı bir şehircilik örneği sağlanır.
Sayın vekilimizden İskilip Meslek Yüksek Okulu ile Tosya Iskilip yolu müjdelerini bekliyoruz.

Avatar
HAKKA TAPAN 2022-11-15 23:34:57

Bisiklet yolu yapmak güzel ama yapılan bisiklet yollarına sahip çıkmak daha güzel.tuzcular benzinlikten yeni belediye binası önüne kadar bisiklet ile bir gidin her esnaf kendi dükkanı önünü çevirmiş
ayrıca Fevzi çakmak caddesine kasis konulmasi için kaç kişi ölmeli kaç kaza daha olmalı.

Avatar
Seçmen 2022-11-16 09:23:11

Başkan bey farkında olduğunuzu sanmıyorum ama bir iş yap tam yap mantığıyla hareket eden irade bekliyoruz iyisin hoşsun ama icraatlar sallantıda olduğu sürece şahsen benden taktir bekleme

Avatar
Muhammed 2022-11-17 00:26:41

Arkadaş kasis devrini kapatın artık yontma taş döneminde değiliz eda ve yeşildalga kurulsun herkes memnun olsun germeyin şu üç günlük dünyayı...rot başı kaçpara haberiniz yok belli ki hepsi bir kenara milli servet bunlar.Ama akıllı sistemlerde var akıllı toplumlar için demi.Yeniçağ bitti biz hala....anladınız onu