Çimento Fabrikası sökülüyor

Çorum'un tarihinde bir döneme damgasını vuran Çimento Fabrikası'nda söküm işlemleri başladı

05 Mayıs 2021 Çarşamba 17:06
Çimento Fabrikası sökülüyor

Çorum Belediyesine devredilen Çimento Fabrikası’nda söküm işlemleri başladı.

Söküm çalışmalarının başladığı Çorum Çimento Fabrikası arazisinde incelemede bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın firma yetkilisinden işlemler ve süreç hakkında bilgi aldı. Çorum’un tarihi günlere şahitlik ettiğini söyleyen Başkan Aşgın, “Şehrimizde tarihi günler yaşıyoruz. Şu an adım adım işleyişi takip ediyoruz. Sözleşmemiz gereği firmanın 6 ay süresi var ve bu süre içerisinde burada maksimum iş güvenliğiyle, çevre sağlığıyla bu süreci tamamlayarak fabrikanın yıkımını gerçekleştirecek. Hem iş güvenliğine uygun şekilde hem çevre sağlığına uygun şekilde yıkım işlemleri devam ediyor dedi.”

NİHAİ KARARI ÇORUMLULAR VERECEK

Çimento Fabrikası alanın ne şekilde değerlendirileceği noktasında farklı kesimlerle istişarelerde bulunduklarını belirten Başkan Aşgın nihai kararı da yine Çorumluların görüşleri ve talepleri doğrultusunda vereceklerini söyledi.

Farklı gruplarla istişarelere önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini ifade eden Başkan Aşgın, “Çorumluların olan bu alan, Çorumlunun kararıyla yeniden imar olacak. Süreç içerisinde güzel bir uyumla bu muazzam araziyi şehrimize kazandırmış ve en uygun fonksiyonlarla her bir metrekaresinin güzel şekilde değerlendireceğimizden hemşehrilerimizin zaten şüphesi yoktur. Bu yılın sonlarına doğru, özellikle plan kısmını halletmek istiyoruz. Önümüzdeki yılla beraber de artık uygulama çalışmalarına, yapım işlerine başlamış olacağız. Bu muazzam arazi hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hatıra 2021-05-05 17:51:20

okul döneminde öğretmenlerimiz bu fabrikamızı gezdirmişlerdi. Üretim nasıldı. Sayılı üretim tesisleri arasında idi yapmak çok zor, yıkmak o derece basit.

Avatar
Çorumlu 2021-05-05 18:49:50

Çorum itibarsızlaştırma projesidir. Ekmek iş aş bekleyenlere ekmek kapısı kapatılıp, sökülüyor yazık çok yazık. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.

Avatar
Enan 2021-05-05 19:44:04

Çorum'un büyük bir değeri idi valla çok yazık oldu..

Avatar
Bilen 2021-05-05 20:35:31

Birileri yapılması için dua eder. Birileri de yapılanı yıktığına seviniyor.

Avatar
Işlemiyordu 2021-05-05 23:51:47

Yıllar önce yapılmış miladını doldurmus kimseye iş aş bu süreden sonra olmamıs gecmişte olmuş. atıl duruyordu degerlendirilmesi sehre kazansırılması ii oldu

Avatar
nurettin 2021-05-05 17:25:06

bazı büyükşehirlerde yapılan blediye öncülüğünde konut projesi olabilir. ihale ile yapılır bir kısmı peşin geri kalanı taksitle ancak sabit faiz vs fark eklenmeden insanlar ev sahibi yapılabilir. ÇORUMDA yaşayanlar ve Çorum dışında yaşayanlarca katılım olur ve insanlarin ev sahibi olmasına vesile olunur inşAllah tabi üretim yönünü de düşünülmeli inşAllah ÇORUM İÇİN üretime ve ekonomiye katkısı olan bir proje yapılır hayırlı olur inşAllah

Avatar
Başkanım lütfen oku 2021-05-05 23:55:27

Ev yap ev yap ev yap. Bu çorum da ki 3-4 mütaahhit anamızı ağlattı ki ne ağlattı. Burada 10 bin kişinin oturabileceği 3+1 ve 4+1 geniş evler yapın, sosyal tesisler yapın, cami - ilkokul ve ortaokul yapın ve gerisi full park olsun. Lütfen başkanım...

Avatar
MUSTAFA 2021-05-06 01:22:54

Ekmek kapısı yıkıldı Biz yapanlarda yıkanlarıda içimizde daklayacğız.
Çoool Yazık

banner165