Çorum Ağzı Sözlüğü’ne 3. Baskı

Çorum Belediyesi İlimiz kültür hayatına bir eser daha kazandırdı. İbrahim Gösterir tarafından...

03 Şubat 2015 Salı 18:33
 Çorum Ağzı Sözlüğü’ne 3. Baskı


Çorum Belediyesi İlimiz kültür hayatına bir eser daha kazandırdı. İbrahim Gösterir tarafından hazırlanan "Örnekli-Tanıklı Çorum Ağzı Sözlüğü" eseri Çorum Belediyesi tarafından üçüncü baskısı yayınlandı.


Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Çorum Belediyesi'nin kentimizin kültür ve sanat hayatına olan katkılarının her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çekerek kentimizin yazılı, görsel belleği niteliğinde olan Kent Arşivimiz ve bu eserlerin gelecek nesillere kültürel birikimin aktarılması için önemli olduğunu belirtti. 


Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, millet olmanın ölçüsü olan Türk dilini korumanın ve geliştirmenin belediyelerin öncelikli görevlerinden birisi olması gerektiğini söyledi. Türkçe'nin yöresel ağız ve şivelerle daha da zengin bir dil konumuna geldiğinin altını çizen Başkan Vekili Gül, Çorum Belediyesi olarak bu öneme binaen İbrahim Gösterir'in büyük emekler sarf ederek hazırlamış olduğu Örnekli Tanıklı Çorum Ağzı Sözlüğü kitabının bastırılmasının Kent Arşivimiz'e ve şehrimiz hakkında araştırma yapan araştırmacı, akademisyen ve öğrencilerimize faydalı olacağını düşündük. ilki 2009 yayınlanan Çorum Ağzsı Sözlüğü kitabı yoğun ilgi gördüğü için ikinci baskısı ve üçüncü baskısı yapıldı.Bu eserin hazırlanmasında emeği geçen Sayın İbrahim Gösterir'e teşekkür ediyorum” dedi.


Kitabın yazarı Eğitimci İbrahim Gösterir ise, “Bir derlemede bulunacak yanlışlıklarla eksikliklerin yanı sıra halkın her geçen gün yeni sözler oluşturması göz önüne alınırsa bu derleme çalışmasına da tamamlanmış gözüyle bakmak doğru olmaz. Çalışmamı Çorum'a, Çorumluya karşı gecikmiş bir görevin yerine getirilmesi olarak görüyorum. Daha iyisinin yazılmasını dileyerek araştırmacıların, dilseverlerin ilgisine sunuyorum. Bu eserin üçüncü baskısının da yapılarak kentimiz kültür hayatına kazandırılmasında destek veren Sayın Başkanımız Muzaffer Külcü'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.”


Esere ulaşmak isteyenler Turgut Özal İş Merkezi 4. Katta yer alan Kent Arşivinden temin edebilirler. 




Son Güncelleme: 03.02.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.