Çorum’da asayişe özel vurgu

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'un asayişi ile ilgili iki ayrı soruya cevap verdi.

02 Şubat 2020 Pazar 14:59
Çorum’da asayişe özel vurgu

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da asayişle ilgili yaşanan problemlerde personel yetersizliği ile saha tecrübesi ve deneyimi az olan görevlilerin olmasının da etken olduğunu vurguladı.

Ceylan, bir gazetecinin Çorum’un asayişinde yaşanan bazı sorunlar olduğuna yönelik eleştirisi üzerine, “Dün gece emniyet müdürümüzle yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı yaptık. İl başkanımız da vardı. Kentte huzur ve asayiş uygulamaları başladı. Emniyet üzerine düşen tedbirleri alacak, alıyor. Emniyet müdürümüz yeni geldi. Meseleleri ciddiye alıyor. Zaman içinde her şey daha iyi olacak.” yorumunda bulundu.

Ceylan, emniyette personel yetersizliği, saha tecrübesi ve deneyimi olan görevlilerin yeterli olup olmadığına yönelik sorumuza da, “Polis teşkilatında personel yetersizliği var. Bu önemli bir sorun. Yeni göreve atanan polis memuru ve amirlerinin de daha fazla tecrübe kazanması da çok önemli tabi. Bu konuda eğitimlerin artırılması gerekir.” diye konuştu.

POLİS MYO YERİNE MORAL EĞİTİM MERKEZİ

Habercim19’dan Mustafa Demirer’in Çorum’un uzun geçmişe dayanan polis meslek yüksek okulu talebine dair sorusuna da cevap veren Ceylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmeden bahseden Ceylan, “Çorum’a eski milletvekilimiz Adnan Türkoğlu döneminde polis okulu yapıldı. Ancak binada sorun yaşandı. Daha sonraki yıllarda devletimiz keskin bir kararla polis meslek yüksekokullarını açmama kararı aldı. Onun yerine İçişleri Bakanımızla görüşerek Çorum’a polis moral eğitim merkezi yapılmasının müjdesini aldık. Eski kışla alanında 20 dönüm yerleşke yeri istedik. Sayın bakanımız Çorum’a geldiğinde bu müjdeyi açıklayacaktı. Ancak Elazığ depremi sonrası bölgeye gitti.” dedi.

Son Güncelleme: 03.02.2020 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sait 2020-02-02 15:50:38

Polis okulu işinizde beceremiştiniz . Bak bunu da unutturdunuz . Çankırıya Sivas a Yozgat a yatırım var . Çorum a ise tasarruf tedbirleri var . Bakan da moral eğitime söz verememiş zaten . Hep Çek çak edebiyatı . Bakan burdan gideli üç ay oldu .

Avatar
Vatandaş 2020-02-03 01:00:51

Sn Vekil 2 gün sonra kıyamet kopacak haberin yok. Memleket alev alev yandiktan sonra siz bu millete ne anlatırsınız bilemem. Milletin başına bela ettiniz bu yunusları kadın demiyor, çocuk demiyor canına okuyor. Mahkemeler bu tecrübesiz 18 ,19,20,21,22 yaşında ki genç polisler yüzünden anası ağlıyor kaç kişinin geleceği sönünce öğreneceksiniz. Birde emniyette meslek dayanışması oldumu milleti 66 bağlayıp fezleke yazip adliyeye düşürdümu tamam. Feto dan ne farkı kaldı ki bu polislerin onlar bilerek hata yapıyordu. Bunlar da cehaletten yapıyorlar.

Avatar
Haberci 2020-02-03 01:30:59

Fetocu polislerin zulümü bitti. Şimdi de yeni mezun tecrübesiz, kontrolsüz polislerin zulmü başladı.Polis Elbisini giyen kral oluyor. Bir atasözü var çingeneye taht vermişler önce babasını kesmiş.Hayatında aile,çocuk, mücadele, iş, aş, eğitim,yoksulluk mucadelesi bilmeyen çocukları damdan düşer gibi polis yaparsanız. Tecrübe kazanmadan vatandaşın içine koyarsanız. Mecara arayan film artisleri gibi gezerse hiç olmayacak yerde birilerinin hayatını mahffeder. Peki kim verecek bunun hesabını yetkililere sesleniyorum bu iş sandiginizdan büyük.Geçmişte 94 yıllarda bu hata yapıldı. Tecrubesiz polisler yüzünden çok kişinin canı yandı.Kimim oğlum, kiminin kizi ,kimim karisi,kimin babasi bu polisler yuzunden hayati karardi.Bu polisleri leblebi gibi alan bakan kaset kumpasına maruz kaldı.Zamanla feto lar, çeteler turedi.Emniyet intikam alma yerine döndü. Kimin gücü birine yetse emniyeti amaç dışı kullandı.Bakın bu şehirde bazı işler durup,dururken olmuyor.Geçmişte emniyet içinde şube müdürlerinin bazı şube müdürlerine nasıl kumpas kurmaya çalıştığına şahit olduk.İsimleri belli bu kişilerin şahitleri belli. İtibar suikastlari emniyet üzerinden nasıl planlanip yapıldığına şahit olduk. Meslek dayanışması altında başlayıp işin kendilerine kadar geldiğine şahit olduk. İnsanları kış kirtarak sahte delillerle neler yapıldığını gördük. Anlaşılan o ki memlekette hiç bir şey değişmiyor.