Çorumlu'nun Yaptığını Herkes Yapamaz 2 yayında

Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz 2 yayına giriyor

23 Haziran 2019 Pazar 13:34

Toplumda sıkça dile getirilen “Senin yaptığını Çorumlu yapmaz” sözünün aslında bu şekilde olmadığını göstermek amacıyla “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” sloganıyla hazırlanan ikinci tanıtım filmi yarın akşam saat 19.19’da yayımlanıyor.

Çorum Valiliği tarafından yöre halkının, 154 yıl önce Kafkasya’dan  kente gelen sığınmacılara gösterdiği kardeşlik ve misafirperverliğin unutulmaması amacıyla "Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz" sloganıyla hazırlanan kısa filmin devamı niteliğinde ikincisi hazırlandı.

İkinci filmde Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid’e karşı çıkan isyanın bastırılmasında büyük rol oynayan Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın isyancıların başındaki kişiyi öldürmesi ve bu olayın Çorum’da dilden dile nasıl yayıldığının işlendiği filmin sonunda, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılması sırasında oğlu ile birlikte şehit olan Çorumlu reklamcı Erol Olçok ve diğer şehitlerin davranışına atıfta bulunuluyor.

Toplumda sıkça dile getirilen “senin yaptığını Çorumlu yapmaz” sözünün aslında bu şekilde olmadığını göstermek amacıyla “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” sloganıyla Çorum Valiliğinin koordinesinde hazırlatılan ikinci kısa film, Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Arter Reklam, Halk Bankası ve Çorum Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile gerçekleştirildi.

İLK FİLM BÜYÜK YANKI UYANDIRMIŞTI

Geçen yıl Kasım ayında yayımlanan serinin ilk filminde, Çorum halkının, 154 yıl önce kente gelen Çerkes sığınmacılara gösterdiği kardeşlik ve misafirperverliğe vurgu yapılarak, dönemin Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’in dönemin gazetesinde Çorumlular için 'teşekkürname' yayınlatması canlandırılmıştı. Günümüzde halen başta Irak ve Suriye gibi ülkelerden olmak üzere Türkiye’ye sığınan insanlara kucak açan Çorum halkının yardımseverliğinin yüzyıllardır sürdüğünün anlatıldığı video, ülke çapında büyük yankı uyandırmıştı.

İKİNCİ FİLM YARIN AKŞAM SAAT 19.19’DA YAYIMLANIYOR

Serinin ikinci filminde ise Çorumluların, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için ortaya koyduğu mücadelenin geçmişte olduğu gibi günümüzde de sürdüğüne atıfta bulunularak, Çorumlu sembol isimlerinin isyan ve darbe girişimlerine karşı mücadelesi anlatılıyor.

Çekimleri özel olarak hazırlanan bir dükkanda gerçekleştirilen film, 1878 yılında Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın, Çırağan Sarayı’nda dönemin padişahı Sultan 2. Abdulhamid’e karşı tertiplenen isyanı, isyancıların başında yer alan  Ali Suavi’yi sopasıyla öldürerek bu girişimi engellemesini ve 2. Abdulhamid’in Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın kahramanca davranışını onurlandırmak için Çorum’a bir saat kulesi yaptırmasını konu alıyor.

Yaşanan olayın, Çorum sancağındaki halk arasında dilden dile dolaşmasını, leblebici bir dede ile torunun arasında geçen diyalogla anlatıldığı filmin sonunda, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılması sırasında oğlu ile birlikte şehit olan Çorumlu reklamcı Erol Olçok ve diğer şehitlerin davranışına atıfta bulunuluyor.

HAYDİ ÇORUMLULAR SOSYAL MEDYA BAŞINA

“Çorumlu’nun Yaptığını Herkes Yapamaz 2” kısa filmi yarın akşam (24 Haziran Pazartesi) saat 19.19 da www.herkesyapamaz.com da yayına girecek ve sosyal medyada paylaşılacak.

Filmin gösterime girmesinden önce Türkiye genelinde geniş çaplı bir reklam kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Çorum’un yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Tekirdağ, Muğla, Erzurum, Çankırı, Balıkesir, Kayseri, Edirne, Kahramanmaraş, Antalya, Konya, Sakarya, Ordu, Trabzon, Diyarbakır ve Adana olmak üzere 22 ilde bulunan 3 bin 250  adet  açık hava reklam ünitelerinde “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” afişleri ile kamuoyuna sunuldu.

Ayrıca Çorum’daki  açık hava reklam ünitelerindeki afişler ile  filmin gösterime gireceği 24 Haziran 2019’da saat 19:19 da tüm Çorumlulara çağrıda bulunularak  Çorumluların Sosyal medya hesaplarından filmi  paylaşılması için çağrıda bulunuldu.

Son Güncelleme: 23.06.2019 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kurban 2019-06-23 14:11:13

Emeği geçenlere teşekkürler. şimdiden güzel gözükmekte.

Avatar
Mustafa abalı 2019-06-23 14:19:00

MaşAllah .. konu iyi , iyi bir organizasyon yapılmış , güzel bi tanıtım olacağa benzer

Avatar
İskilipden 2019-06-23 16:29:39

Emeği geçenlere teşekkürler.
https://youtu.be/f-3LryphDlk

Avatar
Çorumlu 2019-06-23 22:41:11

Çorumlu herkesi adam eder bir kendini adam edemez...

Avatar
Çorumlu sağlıkçı 2019-06-24 06:45:40

Çorumlu kendi hemşehrisini kendi memleketinde ikinci sınıf insan yerine koyabilen nadide insanlardır.. Çorumlunun çorumluya yaptığı kötülüğü başka kimse yapamaz zaten.. Amasyalı yozgatlı gelir çorum merkezde çalışır, çorumlu gider çevre illerin kırsalında çalışır

Avatar
Çetinkaraa 2019-06-24 17:21:23

bu akşam yayınlanacak değil mi ? saat 19:19 da..... https://www.herkesyapamaz.com/

Avatar
2.film 2019-06-25 05:47:44

2.filmi sitenizde görmek isterdim ama haberini yapmamışsınız? Dün akşam twitter ve diğer sosyal mecralar yıkıldı adeta. Çok guzel oldu

banner165