Cumhurbaşkanı duyurdu, işte son kararlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası son kararları açıkladı

13 Nisan 2021 Salı 19:27
Cumhurbaşkanı duyurdu, işte son kararlar

Türiye yarından itibaren kısmi kapanma dönemine giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamada. Erdoğan vaka ve ölü sayılarının artması nedeniyle Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma sürecine geçileceğini açıkladı. Ayrıca hafta içi kısıtlama saatleri 21.00'den 19.00'a çekildi.

Yeni dönemde kamuda mesai saatleri de değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak."

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir."

ŞEHİRLER ARASI YASAK GELDİ

Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmekte etkisi gözlem ve rakamlarla tespit edilmiştir. Geçmişte de tecrübe ettiğimiz kısmi kapanma çerçevesinde, hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürerken hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması akşam 19 ve sabah 5 olarak güncellenmiştir. Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlara izin verilmeyecektir.

TOPLU TAŞIMA KISITLAMASI

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehiriçi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını getiriyoruz. Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü çalışma, hamileler ve 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

UZAKTAN EĞİTİM

Şartları uygun olan özel sektör firmaları bu yönde teşvik edilecek. Eğitimde sınav sürecinde olan 8 ve 12. sınıflar, okul öncesi eğitim dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

Son Güncelleme: 14.04.2021 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Byy 2021-04-13 22:11:40

Kismi kapanma var ama; Kendileri kulliyede ilk iftari yasak olmasina ragmen toplu iftar yapiyorlar hersey vatandasa yasak

Avatar
Tuğrul 2021-04-14 01:16:13

Ak parti kongreleri bitti. Kırana aklımıza geldi . Karadeniz’de ölenlerden Akp sorumludur. Kapanalım ki iki ay sonra turistler gelebilsin .