‘Dolar memurun maaşını eritti'

Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Türk Lirasının, ABD Doları karşısındaki değer kaybının son günlerde hız kazanmasının memur maaşını erittiğini söyledi.

29 Kasım 2016 Salı 09:43
‘Dolar memurun maaşını eritti'

Türk Tarım Orman Sen
İl Başkanı Necati Gül, Türk Lirasının, ABD Doları karşısındaki değer kaybının son günlerde hız kazanmasının memur maaşını erittiğini söyledi.


Pek çok ürünün döviz fiyatlarına paralel artmasının da, çift taraflı olarak memurları olumsuz etkilediğine değinen Gül, “Ortaya çıkan tablo, memurların ekonomik durumunun kötüye gittiğini ve bunun etkilerinin zaman içerisinde daha da hissedileceğini göstermektedir. Farklı sektörler için paket üstüne paket açıklayan hükümetten, memur içinde bir ekonomik ve sosyal paketin açıklanması beklentimizdir” dedi. Necati Gül’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle;

“Memur maaşı, Türk Lirasının dolar karşısında erimesi nedeniyle 5 ayda yüzde 15 değer kaybetmiş oldu. Temmuz 2016’da yüzde 4,5 zam alan memur maaşı; en düşük 2 bin 678 liraya yükselmişti. Dolar kuru 15 Temmuz’da yaklaşık 2.90 TL idi. Ortalama 2 bin 678 lira olan memur maaşı 923 dolara tekabül ediyordu. Geçen 5 aylık sürede Türk lirası dolar karşısında hem dış hem de içerdeki siyasi riskler dolayısıyla eridi ve bu şekilde devam eder ise erimeye de devam edecek. Dün itibariyle 1 dolar; 3.41TL’den işlem gördü. Bu erimeyle 2 bin 678 liralık memur maaşı 787 dolara düşmüş oldu.  Bu rakamlarla memur maaşının dolar karşısındaki 5 aylık erimesi,  yüzde 15 olmuştur. Malum Sendika ile Hükümet arasındaki anlaşma gereği; 2017 Ocak ayı itibariyle memur maaşına yüzde 3 zam yapacağını açıklamıştı. Memur ve işçi sendikalarının açıkladıkları açıklık ve yoksulluk sınırları herkesin malumudur. Memur maaşındaki kaybın önlenebilmesi için hükümetten memurun beklentisi en az yüzde 20 zam yapmasıdır.”

 

Son Güncelleme: 29.11.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nedret Akyol 2016-11-29 14:42:16

Keske emeklilerde okadar alsa1680 maas nasil gecinsin emekliler meclisdekilwre kaynak var memura emekliye gelince kaynak yok butce acik verir deyip gecistiriyolar bide kul hakkindan bahsederler