‘Erken Uyarı Uygulamaları Eğitimi’

Çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi projesi kapsamında pilot illerde görevli sınıf/branş...

21 Mart 2015 Cumartesi 11:00
 ‘Erken Uyarı Uygulamaları Eğitimi’


Çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi projesi kapsamında pilot illerde görevli sınıf/branş öğretmeni ve yöneticilerden oluşan 70 kişiye ‘Erken Uyarı Uygulamaları Eğitimi’ verilecek.


‘Erken Uyarı Uygulamaları Eğitimi’nin genel amaç ve kazanımlarıyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, şunları söyledi;


“Genelde şiddet, özelde çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi için okul içi eğitim personelinin kavramsal düzeyde bilgi artışını desteklemek.


Okullarda görev yapmakta olan eğitimci ve yöneticilerin, ‘Önleme Çalışmaları’ ve ‘Erken Uyarı Uygulamaları’ hakkında bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmak.


Çocuğa uygulanan/uygulanma potansiyeli olan şiddet uyaranını ilk alan eğitimciyi, okul içinde yürütülecek süreçle ilgili bilgilendirmek.


Eğitimcileri, çocuğun bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek, kendisini korumasını destekleyecek yöntemlerle ilgili bilgilendirmek.


Bu bağlamda verilecek eğitimin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımcılara başarılar dilerim.”   



Son Güncelleme: 21.03.2015 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.