‘Gençlere inanıp, desteklemeliyiz’

Teknokent’te kurdukları ilk öğrenci firmasında yaptıkları çalışmalarla büyük başarılar elde eden Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

06 Ocak 2017 Cuma 08:39
‘Gençlere inanıp, desteklemeliyiz’

Teknokent’te kurdukları ilk öğrenci firmasında yaptıkları çalışmalarla büyük başarılar elde eden Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda yazılım ve tasarımı tamamen kendilerine ait olan ve ismini ASİST BM4 olarak belirledikleri basketbol şut makinasını tamamlayan öğrenciler Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, yüz tanıma, performans ölçme ve raporlama özellikleri olan basketbol şut makinasının Türk basketbolunun gelişimine ve Türk sporcuların daha iyi yetişmesi için büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade ederek “Hitit Üniversitesi’nde olduğumuz için kendimizi ayrıcalıklı hissediyor ve büyük mutluluk duyuyoruz. Elde ettiğimiz bir başarı varsa, bu başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve değerli hocalarımızın bizleri her türlü konuda desteklemesiyle oldu. Rektörümüz, öğrenci olarak ne yapmak istediysek büyük bir destek vererek bizleri cesaretlendirdi. Hocamızın bizlere olan desteği ve ufkumuzu açan yaklaşımı, bizim yol haritamız oldu. Bizlere sundukları fırsatlardan ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundular.


Teknogirişim Sermaye Desteği Programından yararlanarak kurdukları firma ile Teknokentte yer alan Üniversite öğrencilerinin elde ettikleri başarıdan dolayı büyük gurur duyduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alkan da “Öğrencilerimiz, teknokentteki ilk öğrenci firmasını kurarak, şuana kadar muadilleri yurtdışında üretilen ancak yapmış oldukları yoğun Ar-Ge çalışmaları neticesinde basketbol şut makinasının yerli üretimine başladılar. Hiç şüphesiz ülkemizin geleceğe umutla bakmasına vesile olan gençlerimize inanıp onları desteklediğimiz sürece çok büyük projelere imza atacaklardır. Öğrencilerimizin daha başarılı çalışmalar yapacağına olan inancım tamdır” dedi.


Ar-Ge faaliyetlerinin uzun soluklu, sabır gerektiren ve günümüzde kültürel bir zorunluluk haline geldiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizde de son yıllarda ekonomik alanda yakalanan istikrarın kalıcı hale getirilmesi ve sürdürülebilir bir büyüme için vazgeçilmez bir unsur olan ihracatın ekonomideki ağırlığını artırmak için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek, “2023 hedeflerine ulaşmak için yıllık ortalama %10’un üzerinde ihracat artışına ihtiyacımız bulunmakta ve bunun için de katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve ihracatı gerek. Bu tür ürünler ise Ar-Ge, inovasyon ve ileri teknolojiye dönük çalışmaları gerektiriyor. Bu alanlarda yapılacak harcamalar başlangıçta yüksek gibi görünse de orta ve uzun vadede kesinlikle geri dönüşü olacaktır. Zira her yıl Ar-Ge’ye yapılacak 1 milyar USD’lık yatırımın gelecek 10 yıl boyunca Türkiye GSYİH’nı %1 arttıracağı ifade edilmektedir” dedi.


Bilginin, Ar-Ge ve inovasyonun en önemli hazine olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alkan, “Ar-Ge yapacak, çalışacak, atılım yapacak insanlara ihtiyacımız var. Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz” diyerek bir sanayi şehri olan Çorum’da katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirme noktasında Teknokentin büyük önem arz ettiğini vurguladı.


 

Son Güncelleme: 06.01.2017 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.