Güney köyü o projeye karşı

Çorum merkeze bağlı Güney Köyü sakinleri arazi toplulaştırma projesine karşı olduklarını belirtti.

10 Aralık 2018 Pazartesi 18:33
Güney köyü o projeye karşı

Çorum merkeze bağlı Güney Köyü sakinleri tarlarında uygulanacak olan ‘Arazi toplulaştırma’ projesinin köylerinde uygulamasını istemiyor.

Hatırlanacağı gibi Düvenci Ovası arazi toplulaştırma projesi kapsamında 21 yerleşim biriminde 2017 yılında toplam 25 bin hektarlık alanda uygulama alanı ilan edilmiş olup, arazi çalışmaları başlamıştı.

Düvenci Ovası’nda toplulaştırma projesinde yer alan Güney Köyü  sakinleri, tarlalarında bu projenin uygulanmamasını istemediklerini belirterek, bir imza kampanyası başlattı.

Arazilerinin son derece küçük olduğunu belirten köy halkı, toplulaştırmanın mağduriyet yaratacağını öne sürdüler.

Toplulaştırmaya dahil olmak istemediklerinin altını çizen köylüler, “Bizim parsellerimiz hep küçük, küçük. Bunları nasıl toplulaştıracaksınız? Neslimizden kalan bu topraklarımıza bunca yıl gözümüz gibi baktık. Toplulaştırma adına neden değişim yapalım topraklarımızı. Arazi toplulaştırmasına hayır kampanyasında toplanan imzaları ise Devlet Su İşleri’ne sunacağız.” diye konuştular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.