Hapisteki muhtarların avukatı konuştu

AK Parti İl Başkanı Murat Günay’a saldırı sonrası tutuklanan muhtarların avukatı konuştu.

17 Nisan 2023 Pazartesi 15:26
Hapisteki muhtarların avukatı konuştu

AK Parti İl Başkanı Murat Günay’a saldırı sonrası tutuklanan muhtarlara, avukatları aracılığıyla diğer muhtarlardan ilginç destek geldi. Hapisteki muhtarların avukatı Ahmet Özdel, yaptığı açıklamada, ortada bir yağma suçu olmadığını iddia ederken, saldırı olayının neden yapıldığına ilişkin, “Bu tartışmanın sebebi ne politik, ne yağma gerektiren bir şey, ne de ekonomik bir sebep. Bu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  Dosya açıldıktan sonra görülecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Murat Günay’a saldırı olayı ile ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok, Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli’ye destek açıklaması yapıldı..

Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği’nde düzenlenen toplantıya, bazı muhtarların yanı sıra tutuklu muhtarların avukatlığını üstlenen Ahmet Özdel de katıldı.

‘TUTUKLANMAYI GEREKTİRECEK DURUM YOK’

Dernek Başkan Yardımcısı Cemil Aslıhak, konuşmasında “Biz, muhtar arkadaşlarımızın yağma suçu işlediğine inanmıyoruz. Taraflar arasında bir takım nedenlerle tartıma, itiş-kakış olmuş olabilir. Bu durumun, arkadaşlarımızın tutuklanması gerektireceğini zannetmiyoruz.

Biz Çorum’da bulunan muhtarlar olarak acilen haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Bizler, kavga, tartışma ve çatışmadan yana değiliz. Herkes işlediği suçun cezasını çeker, suç yoksa cezanın da olmaması gerekir” dedi.

‘KOMPLO KURULMUŞ’

Tutuklu muhtarların avukatı Ahmet Özdel de, müvekkillerinin isteği üzerine bu toplantıyı düzenlediğini belirterek,  “Tutuklu muhtarlar, bir komplo ile karşı karşıya olduklarını ve bu komplonun sebebini ise şu aşamada açıklayamayacaklarını belirterek, AK Parti İl Başkanına karşı asla bir yağma suçu işlemediklerini söylüyorlar” dedi.

AVUKATLARI NEDE DEDİ?

Özdel şöyle devam etti: “Soruşturma dosyasını incelediğimiz zaman gördüğümüz şey şu: Bir tartışma var. Bu tartışmanın sebebi ne politik, ne yağma gerektiren bir şey, ne de ekonomik bir sebep. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Dosya açıldıktan sonra görülecektir. Bu tartışmadan sonra yağma oluşacak bir şey yok. 3 muhtar yardım çeki almak için yağma yapmış. Bu muhtarlar yardım çekini ne yapacaklar? İnsan, yardım etmek için yağma suçu işler mi? Hayatın olağan akışına aykırı. Bu durum, cami yaptırmak için para çalmaya benzer. Neden böyle bir şey yapsınlar. Kaldık ki bu üç muhtarın yüzlerce dönüm arazisi var, ekonomik durumları çok iyi. Yağma yapmalarını gerektiren bir durum yok.”


 

Son Güncelleme: 17.04.2023 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-04-17 15:48:29

Yalnız bir adamı gece vakti yakalayıp dövmenin cezası bence 20 yıldan başlamalı. Öyle yağma yok kardeşim.

Avatar
yazık 2023-04-17 15:58:07

avukatın söyleyeceği bir şey varsa dava dosyasına bildirseymiş. bu debdebe niye...
avukat, milletvekillerinin isteği üzerine açıklamayı yaptığını söylemiş. bir zahmet hangi milletvekillerinin isteği üzerine bu açıklamanın yapıldığını da avukat söylerse konu anlaşılır zaten. derdiniz üzüm yemekse, savunmanızı mahkemede yaparsınız.

Avatar
Vatandaş 2023-04-17 16:02:45

Bizde yedik demi avikat efendi onlari terörle yargilayacaksin

Avatar
Adam 2023-04-17 19:00:14

Samiden güç aldıkları için yaptılar lakin ters tepti.

Avatar
Hakan 2023-04-17 18:54:00

Çorum da köyde muhtar olan kimi insanlar kendini bir şey zannediyor, Türkiye muz cumhuriyeti değildir hak ettikleri cezayı almalılar ki başkası kalkışmasın benzeri bir şeye

Avatar
Orhan 2023-04-18 01:11:19

Açıklama yapacağım deyip hiç birşey açıklamamak.
Bu olayla birkaç kabadayı ile güya İl başkanını küçük düşürme amaçlı parti içi hareket yapmak istediniz. Ama rezil oldunuz.
İl başkanı istediğiniz olmadı diye sindiremediniz.

Avatar
Vatandaş 2023-04-17 16:28:30

ahmet sami ceylan yargılanıp tutuklansın? Neyini saklıyor gizliyorsunuz anlamadım ki…

Avatar
Kıraç 2023-04-17 18:15:23

O kadar muhtar olayda muhtar arkadaşlarının arkasındaysa seçimde Ak parti ile hesaplaşırlar