Hedef, milli bir nesil

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çocuk Üniversitesi'nin şuurlu ancak milli bir gençlik yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirildiğini açıkladı.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 10:25
Hedef, milli bir nesil

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çocuk Üniversitesi'nin  şuurlu ancak milli bir gençlik yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirildiğini açıkladı.

İşte Mustafa Demirer imzalı o değerlendirme:

‘HEDEF, MİLLİ 
BİR NESİL’


Hitit Üniversitesi ile birlikte kurulan üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan organizasyona dikkat çeken Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, milli bir genç neslin  yetişmesi için bir şeyler yapılmasının zorunluluğuna işaret etti.


‘KAPİTALİST GENÇLİK DEĞİL’


Çocuk Üniversitesi’nin genç ve çocuklara bilim merakını, girişimcilik ruhunu,  araştırma duygusu ve heyecanını aşılama gayreti olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, “2023 vizyonu dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek ve 30 bin Amerikan doları gelir hedefine ulaşmak. Bu bilinç milli değerlerle birlikte çocukken yerleştirilmeli. Yoksa amaç kapitalist bir nesil yetiştirmek değil.” dedi.


‘HERKESE DOKUNMALIYIZ’


Cumhurbaşkanı’nın her ilde bir üniversite fikrinin sadece öğrenci sayısının artırılarak şehir ekonomisine katma değer sağlama anlamına gelmediğini, üniversitelerin sosyal, kültürel ve zihinsel dönüşümün oluşturulması için kurulduğunu aktaran Alkan, “Çorum’da bulunduysak, Çorum’da kurulduysak Çorum’un her kesimine elimizin değmesi gerekiyor. Üniversitenin her yere, herkese, her kesime dokunması için gayret ediyoruz. Bu kadar muazzam yatırımlar üniversitelerin dokunmatif görevi için yapıldı. Dünyada 22 bin, Türkiye’de 200’ü aşkın üniversite rakibimiz olmasına rağmen istikrarlı yükselişimizi sürdürüyoruz. Bunlar Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflere doğru yönlendiğimizin ve doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. İnsanlarımıza, coğrafyamıza ve bizden medet bekleyenlere  millilik şuuru içinde hizmet götürebiliriz. Genç yaşta bu şuur ve bilincin aşılanması gerekiyor. ” diye konuştu.


‘ÜNİVERSİTE BENİM DEĞİL’


Üniversite olarak bilimsel ve sosyal taraflarıyla şehre dokunduklarını belirten Alkan, 2011 yılında İnkılap Tarihi derslerine Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmen görevlendirilirken şimdi farklı bir üniversite olduklarını belirterek, “Üniversite benim değil, tüm Çorum’un.” dedi.

 

Son Güncelleme: 04.07.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.