Heyelan mağdurlarının sorunu çözüldü

İskilip'in İkipınar Köyü'nde heyelan mağduru olan vatandaşlara arsa temini yapıldı

14 Şubat 2019 Perşembe 09:02
Heyelan mağdurlarının sorunu çözüldü

İskilip’in İkipınar köyünde heyelan mağdurlarının sorunu çözülüyor.

Konuya ilişkin Çorum Valiliği’nde yapılan açıklamada, İkipınar köyünde yeni yerleşim alanın taşınmayı bekleyen vatandaşlara arsa temin edildiği bildirildi.

İkipınar köyünde 1983 yılında meydana gelen heyelan afeti nedeniyle hak sahibi olan 40 ailemiz, yeni yerleşim alanına taşınmış ve daimi konutları Devlet tarafından yapılmıştı.

Aradan geçen zaman içerisinde ilerleyen heyelan nedeniyle hak sahibi olamamış 34 aileden kalan 18 aile için yeni yerleşim alanına nakledilme talebine ilişkin kurumlarca gerekli çalışmalar yapıldı. Bu arada İkipınar Köyü Muhtarlığınca 20.000TL para toplandı. İl Daimi Encümeni’nin  6 Şubat’ta  aldığı kararla 100.000TL ödenek İskilip Kaymakamlığına, yeni yerleşim arsa temini için aktarıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “Böylelikle İskilip İkipınar köyümüzde yeni yerleşim alanına taşınmayı bekleyen vatandaşlarımızın taşınması için 35 yıldır çözülemeyen ve en büyük engel olan arsa temini Valiliğimiz Koordinasyonunda, İl Özel İdaremiz, İl Daimi Encümenimiz, İskilip Kaymakamlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve Köy Muhtarlığımızın özverili ve müşterek çalışması neticesinde çözüme kavuşma yoluna girmiştir. Nitekim İl Özel İdaresi tarafından para aktarımının ardından İskilip Kaymakamı B. Bestami Alkan’ın girişimiyle yer satın alınmış ve tapu Köy Tüzel Kişiliği adına tescil edilmiştir.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.