İskilip şantiyeye döndü

İskilip’in cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmetleri son 5 yılda almaya devam ettiği bildirildi.

22 Ekim 2013 Salı 16:24
 İskilip şantiyeye döndü


İskilip’in cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmetleri son 5 yılda almaya devam ettiği bildirildi.

İskilip Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  son yıllarda İskilip adına kaydedilen hızlı gelişmeler vatandaşların uzun yıllar sorunsuz yaşayacağı bir kent haline getiriyor. Kısa bir süre önce başlayan kanalizasyon alt yapı çalışması hızla devam ederken, Tosya yolu şehir içi geçişi asfalt çalışmalarında ise sona gelindi. 10 Yıldan fazla bir süredir proje halinde bekleyen Tosya yolunun önemli bir kısmı çalışmaların ardından bitirilmiş olacak. Alt yapı çalışması ise İskilip’in yarım asırlık sorununu çözüme kavuşturacak ve İskiliplilerin daha uzun yıllar sorunsuz bir alt yapıya sahip olmalarını sağlayacak.


ATIK SU ARITMA TESİSİ

Geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılan atık su arıtma tesisi inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Kullanılmasında ve çevreye bırakılmasında insan sağlığı bakımından sakıncalı olan evsel atıkların arıtılması için İskilip Belediyesi tarafından talep edilen Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin 6 Milyon 709 bin lira bedelle ihalesi yapılıp 26 Eylül 2013 tarihinde yüklenici firma ile İller Bankası arasında sözleşme imzalandı. Yer teslimi yapılan yatırımın inşaatına geleceki ay başlanıyor.


ŞEHİR İÇİ İÇME SUYU İSALE HATTI İHALE EDİLİYOR

Şehir içi içme suyu isale hattı ihalesi ise, Kasım ayı içerisinde yapılacak. İskilip Belediyesi tarafından kaynağından şehir merkezine kadar yenilenen içme suyu şebekesinin şehir içi hattı da tamamen yenilenecek. Şehir içi içme suyu isale hattındaki karmaşık yapı düzelecek. Asbest ilçe gündeminden çıkacak. İskilip için hayati önem taşıyan bir çalışma olacak olan içme suyu isale hattı çalışması önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlayacak.


DOĞALGAZDA ABONE EKSİĞİ 700’ÜN ALTINA DÜŞTÜ

Ramazan ayından bu yana İskilip Belediyesi’nin çabalarıyla yürütülen doğalgaz abonelik çalışmalarında sürenin dolmasına iki hafta kala eksik sayısı 21 Ekim 2013 Pazartesi günü itibarıyla 700’e düştü.

İskilip Belediyesi’nin  küçük guruplar halinde esnaf ve mahalle sakinlerini bilgilendirme toplantılarına ek olarak İskilip şehir merkezinde anons aracı ve belediye anonslarıyla halka bu tarihi fırsatı kaçırmamaları gerektiği konusunda sürekli çağrı yapılıyor.  Aboneliği teşvik eden İskilip Belediyesi, son olarak 5 taksitle doğalgaz aboneliğinin yolunu açmıştı. Bayram tatilinde de aboneliğe imkân tanıyan belediyenin gayretleriyle doğalgaz abone sayısında büyük artış sağlandı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, yapılan çalışmalarla ilgili belediyenin bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirterek, çalışmalarının durmadan devam edeceğini bildirdi.

İSKİLİP ÇANKIRI YOLU BAŞLIYOR

Harami Deresi’ni de kapsayan İskilip-Çorum yolunda yol genişletme çalışmaları devam ederken, İskilip Çankırı yolu ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılarak yol yapım çalışmalarına başlanacak.






Son Güncelleme: 22.10.2013 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.