Kaldırım işgaline ceza geliyor

Çorum Belediyesi kaldırım işgaline karşı uyarılarını sürdürürken, aksi takdirde ceza geleceği sinyalini verdi.

01 Ağustos 2019 Perşembe 12:14
Kaldırım işgaline ceza geliyor

Çorum Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin katılımıyla kentte kaldırım işgallerine karşı uyarılar devam ediyor.

Şehrin işlek cadde ve sokaklarının yanı sıra esnafın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetimlerini sürdüren Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımların sergi alanı gibi kullaılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Esnaf, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için duyarlılığa davet ediliyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kaldırımların işgalleri ile ilgili çalışmalardan taviz vermeden ve kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, şöyle dedi; Esnafın yazılacak cezalar nedeniyle mağdur olmamaları için duyarlı davranmaya davet eden Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın “Kaldırımlar yayaların geçiş alanlarıdır. Uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde izinsiz tezgah, dolap vb. satı eşyası bulunduranlara karşı başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı kaldırım ve sokaklarda rahat olarak geçişlerini kolaylaştırmak için yapmış olduğumuz çalışmada esnaflarımızı da mağdur etmeden gerektiği şekilde kendi alanlarını aşmamaları konusunda uyarılar da bulunuyoruz. Esnafımıza önce uyarı yapıp uymaları gereken kurallar hakkında bilgi veriyoruz. Daha sonra ise tekrar yapacağımız denetimlerde belirttiğimiz kurallara uymayan esnafımıza Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesi gereğince para cezası uygulayacağız. İşgaller tamamen son buluncaya kadar denetimler aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarının devam ettirilmesi için denetimlerimiz 7/24 aksatılmadan devam edecek.”

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Öte yandan Çorum Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Gülabibey Mahallesi'nde devam eden çalışmaları Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yerinde inceledi.

Çorum’un 15 mahallesine eşit hizmet sözüyle göreve çalışmaları başlattıklarını belirten Aşgın, program dahilinde mahallelerde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şehrin bütün mahallelerinde sırayla çalışmaların yapıldığını kaydeden Aşgın, şöyle dedi; “Belediyemizin çalışmaları sadece asfalt değil. Baktığımız zaman şehrin bütün mahallelerinde ekiplerimiz çalışmalar yapıyor. Karakeçili Mahallemizde kanal çalışması yapılırken, Ulukavak Mahallemizde kanalizasyon çalışması yapılıyor, Bahçelievler mahallemizin bir kısmında asfalt çalışmasını tamamladık. Şimdi ise başka bir kısmında tretuvar çalışmaları yapıyoruz. Zamanla deforme olan yolların güçlendirmesinin ardından asfalt çalışmasına başlayacağız. Asfalt ekiplerimiz Gülabibey Mahallesinde hummalı bir çalışma içerisinde. Hasan Paşa 1. Sokak’ta asfalt çalışmasına başladık, diğer sokaklarda da çalışmalarımız devam edecek çalışmalarımız esnasında çevreye verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle bizleri anlayışla karşılayan bütün hemşehrilerimize ve mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz Çorum’un güzelleşmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çöp 2019-08-01 14:26:55

semtlerde bulunan çöp bidonları ile ilgilide bir çalışmanız olsun sayın başkan kapakları çöplerden plastik eşya toplayanlarca ve özellikle temizlik işlerinde çalışanlarınızca açık bırakılmakta çöpler etrafa saçılmakta bu nedenleki etrafa kokular yayılmakta çorumun temiz şehir imajını etkilemekte bu konuyada hassasiyet gösterir iseniz çorumlu gayet memmun olacaktır

Avatar
Çorumlu 2019-08-01 21:05:32

Arkadaş hiç uzağa gitmesin başkan belediyeden çıkıp adil kayışoğlundan başlasın düzeltmeye hemen peşinde daşarıya 3 4 dolap koymuş leblebici geç caddeyi küçük park dışarı kaç tane stand koyuyor kaldırıma geç karşıya çiğ köfteciler mısırcılar nereye dönsen kaldırım işgali ve başkan masasında otururken görüyo bunları samimi olun hemen kapı önünden başlayında görelim samimiyetinizi.

Avatar
Bilen 2019-08-01 16:02:17

Neredeyse iki aydır aynı terane!! Yok ceza geliyor falan.
Bütün kaldırımlar işgal ediliyor Belediye bakıyor. Kaldırımlar zaten dar.. Bir an önce icraata geçin..