'KOBİ’ler ekonominin dinamosudur’

Hitit Üniversitesi Girişimci Liderler Kulübü tarafından ‘KOBİ'lerde Güncel Sorunlar’ konulu panel düzenlendi.

06 Aralık 2016 Salı 13:35
'KOBİ’ler ekonominin dinamosudur’

Hitit Üniversitesi Girişimci Liderler Kulübü tarafından ‘KOBİ'lerde Güncel Sorunlar’ konulu panel düzenlendi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 
Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman A.B.D. Başkanı Doç. Dr. Habib Akdoğan’ın yaptığı panele, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Muharrem Sarıaslan, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu panelist olarak katıldı.

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman A.B.D. Başkanı Doç. Dr. Habib Akdoğan, “Bir ekonominin gerçek dinamosu nedir? Diye sorulduğunda buna verilecek cevap KOBİ’ler olacaktır” diyerek KOBİ’lerin ekonomi içerisindeki önemine vurgu yaptı. Ayrıca Türki,ye’deki işletmelerin yüzde 99,5’inin, dünya genelinde de yüzde 95’inin KOBİ olduğunu söyleyerek paneli açtı.


Daha sonra Bayramoğlu, üniversite öğrencilerine bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, kamu teşkilatı içerisinde yer alan kurumlar ve aile şirketleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.


Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Muharrem Sarıaslan ise, KOBİ’lerin Türkiye’de ekonominin dinamosu olduğunu, ulusal ve uluslararası düzeyde Çorum’un bir cazibe merkezi haline geldiğini, bu anlamda şeffaflığın, tarafsızlığın, bağımsızlığın ve kamunun aydınlatılmasının daha da önem kazandığı vurgusunu yaptı.


Panelin sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Panel Hitit Üniversitesi Girişimci Liderler Kulübü adına verilen plaketle sona erdi. Kulüp danışmanı Arş. Gör. Ela Hiçyorulmaz tüm katılımcılara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 06.12.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.