Memur sert çıktı

Memur-Sen Çorum Şubesi zlaşmazlıkla sonuçlanan 5’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri nedeniyle sahaya indi.

26 Ağustos 2019 Pazartesi 15:25
Memur sert çıktı

Memur-Sen Çorum Şubesi basın açıklaması yaparak  uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin, ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ çağrısı yaptı.

Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Ali Yıldız, yaptığı açıklamada, 1 Ağustos’ta başlayan ve 21 Ağustos itibariyle uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin Kamu Hakem Kuruluna taşındığı hatırlattı.

Kamu İşveren Heyeti’nin müzakere sürecinin hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koymasıyla uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Yıldız, 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek için 81 ilde sahaya indiklerini belirterek, “Bir kez daha buradan güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz: Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır, alın terimizin değersizleştirilmesi ve taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir.

Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devlet hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devletin tüm unsurlarıyla işlemesinin teminatıyız. Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz.

Tekliflerimizle haklı, duruşumuzla hakkaniyetliyiz. Unutulmamalı ki kamu görevlilerinin memnuniyeti, milletin memnuniyetidir. Memur-Sen olarak biliyor ve diyoruz ki: Türkiye, varlığının ve güvenliğinin teminatı olan kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce siyasi özgüvene, politik parspaktif ve bilince fazlasıyla sahiptir. Memuruz, haklıyız, kazanacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2019-08-26 16:42:44

Genel Başkan imza atacaktı yine, ama sendika üyelerinden istifa tehdidinden dolayı anlaşmadı.

Avatar
Çorumlu sağlıkçı 2019-08-27 09:16:27

Malum sendika çok komik.. Üye olanların amacı belli, sendikanın amacı belli.. Memurun hakkını korumaktan çok tayin işleri ile uğraşırlar..