Metin Karaman federasyona aday

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu başkanlığına aday.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 22:53
Metin Karaman federasyona aday

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Ankara Altın Park’ta pazar günü saat 10.00’da Çorumlular Konağı’nda gerçekleştirilecek kongrede 'Şimdi birlik zamanı' sloganıyla başkanlığa aday olan Karaman, "Farklılıklarımızla değil, bir olma, beraber olma, birbirimizle kardeş olma zamanı" dedi.

METİN KARAMAN KİMDİR?

1979 yılında Çorum'un Sungurlu ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Sungurlu'da liseyi kurumlar lisesi sınavını kazanarak Amasya Gökhöyük Ziraat Meslek Lisesi'nde tamamladı. 2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Bahçe Bitkileri Seracılık Bölümü'nden, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden derece ile mezun oldu.

2013 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nde Yüksek Lisansını yüksek onur derecesi ile bitirdi. Doktora çalışmaları devam ediyor.

1998-2003 yılları arasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nda teknik eleman ve idareci olarak görev yaptı. Tarım Bakanlığı'nca 2010 yılında yapılan görevde yükselme sınavında Türkiye birincisi oldu.

2013 yılı Mayıs ayı itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı. Ocak 2016'da Kurum Başkan Yardımcısı oldu.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda mesleki, teknik ve idari kurslara katıldı. Evli ve 3 çocuk babası.

Görev yaptığı süreçte birçok sendika, dernek ve vakfın kuruculuğu yönetimi ve üyeliklerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.