Mezarlık yerinin virüsle ilgisi yok

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan yeni mezarlık alanı işaretlenmesi kararının virüsle uzaktan yakından bir ilgisi yok.

29 Mart 2020 Pazar 13:16
Mezarlık yerinin virüsle ilgisi yok

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dizi kararlar aldı. Söz konusu kararlar arasında Bayat Mahallesi civarında ilgili ada ve paftalarda mezarlık alanı işaretlenmesi yer aldı. Vatandaşlar yeni mezarlık alanı kararını virüse bağladı. Ancak yetkililer bahse konu mezarlık alanı işaretlenmesi kararının virüsle yakından uzaktan hiçbir alakası olmadığını açıkladı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Osmancık Laçin Karayolu tamamlandığında 8 ilçenin yolu  Çevre Yolu Akşemseddin Caddesi karşısındaki noktada buluşacak. Bu nedenle bölgeye  farklı seviyeli kavşak yapılması kararı alındı. Kavşağın yapılacağı bölgede fiilen mezarlık olmayan ancak tapu kaydında mezarlık alanı işaretli bir alan bulunuyor. Söz konusu alandaki mezarlık alanı vasfının kaldırılması için mevzuat gereği yeni bir mezarlık alanı işaretlenmesi gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine farklı seviyeli kavşağın yapılacağı alandaki mezarlık vasfı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kaldırıldı. Yasa gereği kaldırılan mezarlık alanı yerine eşdeğer olarak Bayat Mahallesi'nde zaten var olan mezarlık alanı gösterildi. Böylece farklı seviyeli kavşak yatırımının önündeki engel kaldırılmış oldu.

Öte yandan konuya dair yapılan bir diğer yorum ise şöyle: “Citysurf incelendiğinde 3101 ada 10 parselin tapu kaydında niteliği mezarlık ve belediye mülkü. Aslında yerinde mezarlık yok. Mezarlık vasfından çıkarılması için başka bir mezarlık alanı kadastro ve tapu işlemlerinde gösterilmesi gerekiyor. Sadece mevzuatla ilgili. Virüsle veya başka bir şeyle ilgisi bulunmuyor.”

Bilindiği üzere eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Çorum ziyaretinde milletvekilleri ve borükratlar  Çevre Yolu üzerinde 8 ilçenin kesiştiği noktada incelemelerde bulunmuş, bölgede farklı seviyeli kavşak yapılması kararı alınmıştı.

Son Güncelleme: 30.03.2020 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2020-03-29 13:38:29

Bakan Cahit Turhan a yazık oldu . Türkiye nin önünü tıkayacak olan Kanal İstanbul projesini hızlandırmadığı için aldılar . ( Yapılan ihale 500 bin TL lik tarihi köprünün rekonstrüksiyon proje ihalesi idi ) .

Avatar
FFF 2020-03-29 14:35:19

Sayın bakan viruse karşı gerekli önlemleri almadığı için görevden alındı bence çoktan şehirler arası otobüs seferlerinin kısıtlanması gerekiyordu mesela

Avatar
Gürol 2020-03-29 14:41:00

Belki de Niçin ÇORUM a havaalanı vaad ettin diye aldılar

Avatar
???? 2020-03-29 14:41:02

Bayatı kim mahalle yapmıştı kimin memleketi ????????????