‘Millet hizmete her zaman sahip çıktı’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne alınan araçların teslim törenine katıldı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 15:09
 ‘Millet hizmete her zaman sahip çıktı’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne alınan araçların teslim törenine katıldı. Temizlik İşleri müdürlüğü çalışanları ile birlikte yemek yiyen Külcü, “Milletimiz kadir şinastır, yapılan iyiliklere ve hizmete her zaman sahip çıkmıştır. Milletimiz her vesileyle hizmetlerimizi takdirini ifade ediyor.” dedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir, Turhan Candan, A bazı AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Gençlik Spor Müdürü Haşim Eğer, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.

Asfalt serme makinesi, Kanalizasyon Görüntüleme Aracı, traktör ve hizmet aracının anahtarları operatörlerine Başkan Külcü, AK Partili ve CHP’li Meclis üyeleri tarafından verildi.

Anahtar teslim töreninden sonra personeliyle birlikte yemek yiyen Başkan Külcü, yaptığı konuşmasında belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘Dün bir tane bile yokken, bugün iki makinemiz var’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçen yıl birincisini satın aldıkları asfalt serme makinesinin bu yıl ikincisini de satın alarak, araç filosuna eklediklerini anlatarak, “Dün bir tane bile asfalt serim makinesi olmayan belediyemizin, bugün iki tane son sistem aracı var. Hem kendimizin çalışmalarını yaparken, hem de ilçelerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz” diye konuştu.

‘İlçelere 6,5 milyonluk hizmet’

Başkan Külcü, ilçelere ağabey belediye olarak büyük hizmetler götürdüklerini, İstanbul, Ankara ve İzmir haricindeki hiçbir belediyenin, ilçelere Çorum Belediyesi kadar hizmet götüremediklerini belirterek, “Bu üç büyük belediyeyi çıkın, geri kalan belediyelerin hiç birinin ilçelere yaptığı yardımlar birkaç milyon TL’yi geçmez. Biz tüm bu yatırımları, insanımızın hizmete layık olduğu düşüncesiyle insana hizmet için yapıyoruz.” dedi.

‘Her yıl 100 bin ton asfalt’

Her yıl 100 bin ton asfalt sözü vererek göreve geldiklerini ve söz verdikleri hedefi tutturduklarını aktaran Başkan Külcü, 5 yıl içerisinde toplam 510 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini, son iki ayla birlikte bu rakamın 550 bin ton olarak gerçekleşeceğini söyledi.

‘Sarılık-Bayat Gediği arasına bölünmüş yol’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, asfalt çalışmaları ile ilgili verdiği bilgide, Sarılık ve Bayat Gediği arasına bölünmüş yol yapacaklarını ve çevrenin asfalt çalışmasını tamamlayacaklarını belirtti.

‘Kanal Görüntüleme Aracı hizmette’

Kaçak su Görüntüleme Aracı’ndan sonra, makine parkına Kanalizasyon Görüntüleme Aracı’na kazandıran Çorum Belediyesi, bundan böyle kanalizasyon tıkanmalarını da teknolojik çalışmalarla tespit edecek. Aracın 500 bin TL’ye mâl olduğunu açıklayan Külcü, belediyeye kazandırılan araçların ücretlerinin nakden ödendiğini, çevre ilçe ve illerden kaçak su görüntüleme aracının çok yoğun talep aldığını, Çorum başta olmak üzere çevreye kanalizasyon görüntüleme aracı ile hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

‘Kira parasına araç filomuzu yeniledik’

Çorum belediyesi olarak 5 yıl öncesinde temizlik işlerinde ve diğer birimlerde çalışan 22 aracın kira bedelinin, aylık 140 bin TL olduğunu hatırlatan Başkan Muzaffer Külcü, 20 kamyon, 8 küçük kamyon, 4 büyük süpürge makinesi, 2 mini süpürge makinesi, yer altı konteynerleri, bir arazöz ve 8 hizmet aracını 3 yıl vade ile 5 milyona satın aldıklarını, her ay 140 bin TL taksit ödediklerini anlatarak, “Gelecek yıl taksitlerimizin üçüncü yılını tamamlamış olacağız ve 5 milyonluk kira ödemesi yerine araçlarımız belediyemizin öz malı olarak Çorum’a hizmete devam edecektir. Tüm bunlar iyi planlama ve doğru bir yönetim modeli ile ortaya konmaktadır.” dedi.

‘Anadolu’da ilkleri hayata taşıyoruz’

Çorum’un Anadolu’daki iller arasında pek çok hizmette ilk ve tek olduğunu söyleyen Külcü, yer altı konteynerlerini anlatarak, pek çok belediyenin hayalinin yetmediğini, hayal edenin ise bütçesinin elvermediğini söyledi. Külcü, “Bizim bu şehir için hayalimiz var dedik ve yola çıktık, çok şükür yanılmadık ve tüm hayallerimizi birer birer bu milletin hizmetine sunmak nasip oldu.” şeklinde konuştu.

‘Temizlik İşleri birinciliği ele aldı’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her ay yaptırdıkları anketlerle, belediyenin çalışmalarını vatandaşa sorduklarını belirtti. En son ankette birinciliği Park ve Bahçeler’in aldığını hatırlatan Külcü, son ankette %90’lık memnuniyet oranı ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün birinci olduğunu söyleyerek, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelini tebrik etti. “Bu güzellikler sizin eserinizdir, elinize yüreğinize sağlık” diyen Külcü, personele teşekkür etti.

‘Milletimiz kadir şinastır, durmak yol hizmete devam’

Milletin kadir şinas olduğunu anlatan Külcü, milletin yapılan iyiliğin karşılığını mutlaka verdiğini ve takdir etmekten geri durmadığını da belirterek, “Bizler yeter ki bir iyilik yapalım, hizmet üretelim, birileri buna mutlaka sahip çı
kacaktır. Ne demişler: iyilik yap denize at, balık bilmezse Halık bilir. Milletimiz her zaman hizmete sahip çıkma kadir şinaslığını gösterdi, her vesileyle milletimiz takdirini ifade ediyor. Durmak yok, yola devam. Durmak yok hizmete devam” diye sözlerini tamamladı.








Son Güncelleme: 30.09.2013 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.