O bina yıkıldı, 6 dönüme ticari bölge sinyali

Çorum Belediyesi’ne devri sağlanan eski Kız İmam Hatip Lisesi binası yıkılırken, 6 dönüm alan ticari bölge olacak.

05 Mayıs 2023 Cuma 15:08
O bina yıkıldı, 6 dönüme ticari bölge sinyali

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Çorum Belediyesi’ne devri sağlanan eski Kız İmam Hatip Lisesi binası yıkıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerindeki 6 dönümlük alanın, tarihi kültür varlıklarını ayağa kaldırma çalışmaları için kaynak oluşturacağını açıkladı.

Çorum Belediyesi kaynak oluşturma konusunda alternatif çalışmalarını devreye aldı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Çorum Belediyesi’ne devri sağlanan, Eski İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu 6 dönümlük alan bunlardan birisi oldu. Arsa üzerinde metruk halde bulunan eski kız İmam Hatip Lisesi’nin yıkımı Çorum Belediyesi ekiplerince yapıldı.

‘O KAYNAKLA TARİHİ KÜLTÜR VARLIKLARINI AYAĞA KALDIRACAĞIZ’

Yıkım çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 6 dönümlük bu alanın tarihi kültür varlıklarını ayağa kaldırma projelerine kaynak oluşturacak şekilde değerlendireceklerini söyledi.
Kale restorasyonu, Tarihi Kültür Yolu Projesi, Tarihi Çorum Meydanı, restorasyonlar ve cephe sağlıklaştırma projeleri gibi birçok noktada yürüttükleri çalışmalarla tarihin yeniden ihya edildiğini belirten Başkan Aşgın, “Bu çalışmalarımız için mali katkıya ihtiyacımız var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Eski Kız İmam Hatip Lisesi binasının bulunduğu 6 dönümlük alanı şehrimize kazandırdık.  Buradan elde edeceğimiz kaynak, tarihi kültür varlıklarını ayağa kaldırmaya yönelik çalışmalarımızda kullanılacak. Arsa üzerinde bulunan eski İmam Hatip Kız Lisesi binası terk edilmiş, eski ve metruk haldeydi. Çorum Belediyesi olarak diğer yıkımlarımızda olduğu gibi burada da daha iyisini yapmak için yıkıyoruz.” dedi.

TİCARİ BÖLGE SİNYALİ

İmam Hatip Lisesi Camisi’nin ve Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan 6 dönüm alanda şehrin ve bu bölgenin beklentilerini karşılayacak şekilde bir çalışma yapacaklarını açıklayan Başkan Aşgın, “Burada aynı zamanda ticaretin canlı olacağı bir çalışmayı planlıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi burada heyecan veren ve memnuniyetle karşılanan bir çalışmayı hayata geçireceğiz." dedi.

Son Güncelleme: 06.05.2023 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-05-05 18:20:42

Arsaları sata sata bitiremediniz sizden sonra başkanlığa gelecek kişi acaba belediyeye nasıl bir kaynak oluşturacak merak konusu? Zengin mütahittlere arsaları sata sata mütahittleri zengin ettiniz.

Avatar
Büyük lokma 2023-05-06 06:13:49

Eskiker derler ya büyük lokma ye ama büyük laf konuşma diye... Teşbih te hata olmaz...
O yıktığınız ilim yuvalarının maddi ve manevi getirileri umarım kurtarır sizi.Memleketin sağlam altyapı ve üstyapı ile yeni yerleşim alanları inşasına ihtiyacı varken gerisini anlıyorsunuz ne denir

Avatar
Çorum 2023-05-05 20:38:25

Kale ne oldu kale?

Avatar
Aa 2023-05-06 08:32:29

Önce deva neye bi el atsan başkanım. Birde kaynaktan bahsediyorsun. Çimento nun arazisi yetmiyormu kaynak üretmek için de devlete ait araziyi devraldık diye söylüyorsun. Milli emlak belediyeye nasıl ve hangi yasaya göre o arsayı devrediyor bunuda bi açıklarsanız memnun oluruz.