Osmancık hastanesi açılışa hazır

Sağlık Bakanlığı tarafından Osmancık'ta yapımına başlanan 100 yataklı devlet hastanesi teslim aşamasına geldi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 18:51
 Osmancık hastanesi açılışa hazır


Sağlık Bakanlığı tarafından Osmancık'ta yapımına başlanan 100 yataklı devlet hastanesi teslim aşamasına geldi.

2012 yılının Mayıs ayında temeli atılan hastanenin inşaatının 2014 yılı Ocak ayında iç ve dış mekanlardaki birkaç küçük eksikliklerin tamamlanarak teslim edilmesi planlanırken "Osmancık Devlet Hastanesi"yazılı tabelası asıldı.

15 bin 816 metrekarelik alan üzerine 7 blok olarak inşa edilen 100 yataklı Osmancık Devlet Hastanesi, 5 bin 117 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Hastane 4 ameliyathane, 11 kişi kapasiteli diyaliz odası, 11 kişi kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 18 poliklinik, 286 metrekare sığınak ve 108 araçlık otopark alanına sahip olacak.

Osmancık Devlet Hastanesi’nin iç donanımı ile birlikte yaklaşık olarak 18 milyon TL'ye mal olacağı öğrenilirken teknik olarak ileri seviyede olan yeni hastane binasının olası bir yangın anında tahliye süresince duman önleyici pozitif basınç sistemi, kalorifer sisteminden, havalandırma sistemine kadar tam otomatik cihazlar ile kumanda edilebilecek bir otomasyon sistemi bulunuyor.






Osmancık Haber

Son Güncelleme: 27.01.2014 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.