Savcılıklara ByLock yazısı

“Namaz vakti, kıble bulucu” gibi programları kullanırken Bylock’a bağlanan ve bu nedenle mağdur olan 10 bin 300 kadar kişi için savcılıklara yazı gönderildi

27 Aralık 2017 Çarşamba 09:57
Savcılıklara ByLock yazısı

Fetullahçı Terör Örgütü militanlarının kriptolu haberleşme aracı ByLock, örgütsel bağın en güçlü delili olarak mahkeme tutanaklarında yerini aldı. Bugüne kadar ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen pek çok kişi, kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilip tutuklandı. Ancak bazı vatandaşların FETÖ ürünü programları kullanırken ByLock serverine bağlandığı ve bu nedenle mağdur olduğu ortaya çıktı.

MAHKEMELER HIZLANMALI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, “Namaz vakti, kıble bulucu” gibi programları kullanırken Bylock serverine bağlanan ve bu nedenle mağdur olan 10 bin 300 kadar kişi olduğu belirtiliyor. Bu grupta yer alıp sadece “Bylock” gerekçesiyle cezaevinde bulunanlar savcılıklara gönderilen yazıyla tahliye ediliyor. Uzmanlara göre mahkemeler tahliye işlemini hızlandırmalı.

DEVLET DÖKÜMANLARI TEK TEK ÇIKARIYOR

50 yaşını geçmesine ve toplum nezdinde önemli bir mesleği olmasına rağmen yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan A.T., “Ailem perişan oldu. İşimi kaybettim. Hatta yüzlerce arkadaşım irtibatı kesti. En yakın arkadaşlarım çocuklarının düğününe dahi çağırmadılar. Devlet aslında tüm ByLock dokümanlarını tek tek çıkarıyor. IP bağlantıları üzerinden bakıldığında 215 bin kişi ByLock’a bağlanmış görünüyor. 10 bin 300 kişinin benim kullandığım programlar gibi uzantılar nedeniyle ByLock listelerine girdiğini öğrendik” diye konuştu.

BYLOCK İNDİRİLDİĞİ GÜN EN AZ 10 BAĞLANTI YAPIYOR

ByLock indirildikten sonra kişinin kendisine ait bir ID oluşturması gerektiğini öğrendiğini belirten mağdur A.T, “ByLock telefon ve tablet üzerinden çalışsa da, telefon numaraları bilmiyorsunuz. Mesela karşı tarafla mesajlaştınız, ertesi gün, durun ben şunu bir arayayım, deseniz aramanız mümkün değil. Bağlantıyı kopardığınız anda iletişim bitiyor. Zaten isimler kod isim, dolayısıyla karşılıklı konuşacak kişilerin birbirlerinin ID'lerini bilmesi lazım. Daha sonra ortak bir sayı girilmesi gerekiyor. Bu yönden bakılınca ByLock kesinlikle tek başına FETÖ üyeliği için delil teşkil ediyor. MİT’in de ‘ByLock delildir’ demesinin temel sebebi de bu” ifadelerini kullandı.

KULLANICILAR FARKEDEMİYOR

Avukat Ali Akbaş, FETÖ’nün kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzantılarını korumak için çeşitli programlar içine bir uzantı gömerek Bylock ana serverı ile bağlantı kurdurduğunu söyledi. Bylock’u yazan FETÖcü mühendis Yasin Alpen ve Kemalettin Bakırcı’nın bu işlemleri gerçekleştirmiş olabileceğini anlatan Akbaş, “Mesela freezy isimli müzik programında, şarkıdan şarkıya geçilirken Bylock IP’sine bağlantı sağlandı. Özetle, aslında ana ekranda şarkıdan şarkıya geçiliyor bu arada Bylock IP’sine ping atılıyor. Fakat telefonda Bylock yüklü olmadığı için ana ekranda meydana gelen bağlantıyı fark etmiyorsunuz. Fakat bu girişler BTK verilerine yansıyor. BTK verilerine göre dava dosyalarında bu kişi 5,20,100 Bylock IP’sine gitmiş şeklinde yer alıyor” diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.12.2017 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.