Şehit öğretmenlerin sembolü oldu

Şehit Çorumlu öğretmen Aybüke Yalçın'ın ismi Batman'da yapılan Güneydoğu'nun büyük kütüphanesine verildi. Batman Valisi ybüke öğretmen şehit öğretmenlerin sembolü oldu.”dedi.

24 Kasım 2020 Salı 10:13
Şehit öğretmenlerin sembolü oldu

Batman'ın Kozluk ilçesinde 3 yıl önce yaşanan terör saldırısında şehit olan Çorumlu öğretmen Aybüke Yalçın, kentte adının verildiği, Güneydoğu'nun en büyük kütüphanesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde anıldı.

150 bin kitabın bulunduğu ve 25 milyon TL'ye mal olan Kütüphane girişine, Aybüke Yalçın'ın şehit olmadan önce söylediği Mağusa Limanı türküsündeki 'Beni öldüren de yoktur din, iman' sözleri yansıtıldı.

Batman Valisi Hulusi Şahin, "Bir şehit öğretmenin yaşayacağı en güzel yer bir kütüphanedir. Çok kısa bir sürede kapılarını kitapseverlere açtı. Şu anda her bir salonu okuyucularla doldu. Böylece Şehit Aybüke Yalçın'ın ismi de yaşatılmış oluyor. 8 bin metrekare kapalı alan ile harika bir eser. Türkiye'de çok örneği yok. Aybüke öğretmen şehit öğretmenlerin sembolü oldu.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.