Sloganlar vatandaşın sabrını taşırdı!

Emek ve Demokrasi Platformu ile HDP, Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıyı protesto etti.

21 Temmuz 2015 Salı 12:30
 Sloganlar vatandaşın sabrını taşırdı!


Emek ve Demokrasi Platformu ile HDP, Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıyı protesto etti.


PTT Merkez Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Emek ve Demokrasi Platformu ve HDP üyeleri katıldı.


Platform adına basın açıklaması yapan KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet, HDP Çorum İl Eş Başkanı Özlem Tunç’un da patlamada yaralandığını söyledi.


Veldet, açıklamasında şöyle dedi: “Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur.


Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz. Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere tırlar dolusu silah taşıyanlar, Suriye`de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip-donatanların sorumluluğu, saldırıyı gerçekleştirenlerden daha az değildir. Suruç‘ta yaşanan saldırı ile gerçekleştirilen katliam sadece gençlerimize karşı değil, aynı zamanda Türkiye‘de ve Ortadoğu‘da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır. 


En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”


HDP destek verdi


Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, parti binasında  Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıya tepki gösterdi.


HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Arslan, katliamı yapanların biran önce bulunup adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Saldırıyı yapanların birlik ruhunu hedef aldıklarını vurgulayan Arslan, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yarananlara şifa diledi.


HDP üyeleri daha sonra Emek ve Demokrasi Platformu’nun basın açıklamasına destek verdi.


Vatandaşlar sert tepki gösterdi


HDP destekli Emek ve Demokrasi Platformu’nun basın açıklaması sırasında çevredeki vatandaşlar ‘Katil IŞİD işbirlikçi AKP’ şeklinde slogan atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine slogan atılmasına  sert tepki gösterdi. Eylemcilerle vatandaş arasında yaşanması muhtemel tartışma Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin müdahalesi ile sona erdi.



Son Güncelleme: 21.07.2015 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.