‘Sorunlu değil sorumlu sendikacılık’

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, sendikal çalışmalarıyla ilgili yaptığı...

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:41
 ‘Sorunlu değil sorumlu sendikacılık’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, sendikal çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Biz sendikacılığa yeni bir boyut getirdik. Bizim anlayışımız, çözüm odaklı anlayış. Sorunlu sendikacılık değil sorumlu sendikacılık yapıyoruz.” dedi.


Sağlıkta yaşanan gelişmelerin ve değişmelerin yeni Türkiye hedefi ile birlikte gerçekleştiğini belirten Lafcı, şu açıklamalarda bulundu; “Yeni dönemde sağlık çalışanlarının önemli beklentileri bulunmaktadır. Bu beklentilerin karşılanması için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Demokrasiye her zaman inanıyoruz. Türkiye’de demokrasinin tesisi çok kolay değildir. Özellikle 1960'lı yıllardan sonra, çok partili döneme geçildikten sonra bu ülkede millet üzerinde her 10 yılda bir bazı oyunlar oynandı. Ama son 12 yıldır demokrasi adına, milletin iradesinin sandığa yansıtılması adına önemli adımlar atıldı. 11 Ağustos sabahı Türkiye'de yeni bir Türkiye sloganıyla uyandık. Yeni Türkiye'nin bu günlere gelmesinde Sağlık-Sen'in demokratik anlayışı, demokrasiye ve insan haklarına olan inancı, insana olan saygısının da katkı sağladığına inanıyorum. Sağlık-Sen olarak sendikacılığı farklı bir noktaya taşıdık. Bu süreçte Sağlık-Sen ailesi olarak millet iradesinin sandığa yansımasına ve millet üzerinde oynanan oyunların son bulmasına en büyük katkıyı hep beraber verdik.


‘Sağlıkta dönüşüm ciddi olarak başladı’


Sağlık çalışanlarının da bu dönüşümden fayda sağlamaları gerekiyor. Bu yüzden özlük haklarına kavuşturulmaları lazım. Özellikle sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Sendika olarak da bunun mücadelesini veriyoruz. Biz sendikacılığa yeni bir boyut getirdik. Bizim anlayışımız, çözüm odaklı anlayış. Elbette yeri geldiğinde meydanlara inilecektir ve demokratik haklar kullanılacaktır. Kullanılması da gerekir. Demokratik tepki verilmesi gerekir. Sorunlu sendikacılık değil sorumlu sendikacılık yapmak lazım. 2009 yılından bu yana çok fazla kazanım elde ettik. Neyi nerede, ne zaman isteyeceğinizi bilirseniz sonuca ulaşıyorsunuz. Bunu bilmeniz, çözüm odaklı olmanız lazım. Sağlık konusundaki çalışmalarımızda da sonuç aldık.”





Son Güncelleme: 03.11.2014 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.