Sürücüler Çevre Yolu’na dikkat!

Çorum Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü birlikte Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kuracaklar.

08 Mart 2016 Salı 10:38
Sürücüler Çevre Yolu’na dikkat!

Çorum Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü birlikte Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kuracaklar.
Konu hakkında belediyenin her türlü çalışmayı yapması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu dün yapılan Belediye Meclisi toplantısında görüşülerek karara bağlandı.


Gündem maddesi hakkında Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) çevre yolu üzerinde kameralarla oradaki trafiği takip edeceğiz. Bunun için meclisimizden yetki almamız lazım. Emniyet Genel Müdürlüğü ile belediyelerin birlikte yapmış oldukları bir çalışmadır. Oralarda ki ihlallerinden dolayı kesilen cezaların yüzde 70'i Emniyet Genel Müdürlüğü yüzde 30'u ise belediye tarafından kullanılacak. Ama biz bu projeyi hazırlarken ihlallerden kaynaklanan cezalardan elde edeceğimiz geliri hesap ederek bir adım atmadık. Çünki bizim esas orada sağlamak istediğimiz şey trafiğin güvenliğidir. Sağlıklı bir şekilde trafiğin akışını temin etmektir ve bunu yaparken de ihalelerin önüne geçerek olabildiğince yüksek seviye can güvenliğini temin etmektir. Çünki elde edeceğimiz gelir herhangi bir vatandaşımızın saçının teli kadar değerli değildir. Bununla ilgili uygulamaya geçtiğimiz zaman bir takım eleştirilerde olacak bunun böyle bir bağlamda değerlendirilmesinin doğru olduğu kanaatindeyim" dedi.

Başkan Külcü'nün gündem maddesi hakkında bilgi vermesinin ardından yapılan oylamada TEDES kurulumu için yapılacak çalışmalarda Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.