Taraf olmak iyidir, yeter ki gerçekleri görün

habercim19'a 'taraf' ve 'yandaş' diyenlere bu sözümüz!

27 Mayıs 2023 Cumartesi 18:47
Taraf olmak iyidir, yeter ki gerçekleri görün

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

İşin doğrusu ‘taraf olmak’ öyle lanse edildiği kadar çok da kötü, ikrah edilecek bir şey değildir, tarafını tuttuğunuz hangi değer, ilke, ya da en hafifinden bir spor takımı olsun, taki yanlışı, eğrisi, yalanı dolanı görün, bunu da dillendirip, varsa imkan, güç, düzelmesi için çaba gösterin.

Dün habercim19’da Mustafa Demirer güzel bir habere imza attı. CHP’nin taze milletvekili Mehmet Tahtasız’ın İskilip MYO ile ilgili gelişmeleri ‘biz bastırdık da oldu’ minvalli basın açıklamasının detayını araştırdı, sonra da işin gerçeğini yazdı. Mevzunun başını kaçıranlar için özet geçivereyim; Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yeni seçilen vekillere hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyor. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız da, ziyaret sonrasında basına bir açıklama gönderiyor ve açıklamada İskilip MYO’da kaydedilen aşama için Rektör’ün kendisine teşekkür ettiğini belirtiyor. Tahtasız İskilip MYO’daki sarfedilen gelişmeyi sahipleniyor, kendisi bastırmış da bu sonuca varılmış algısını oluşturuyor. 

Mustafa Demirer’i en iyi meslektaşları bilirler ki, Çorum’a konulan her bir yatırım taşının cemaziyel evvelini ve anını özenle takip eder, eksiğini gediğini bilir, kimi zaman yetkilileri köşesinden uyarır, kimi zaman da hakkı teslim eder, tebriklerini iletir. İskilip MYO da bunlardan biri. Konu basit aslında. Tahtasız partisinin ya da kendisinin dahli bulunmayan bir meseledeki gelişmeyi (anlamsızca) kendi hanesine yazıveriyor. Mustafa Demirer de dün kaleme aldığı yorumunda işin aslını astarını araştırınca, aslında Rektör’ün ziyaretinde İskilip MYO’nun gündeme dahi gelmediğini, ziyarette bu konudan hiç bahsedilmediğini öğreniyor ve öğrendiklerini de ‘Tahtasız attı ama gol olmadı’ başlığı ile habercim19’da aktarıyor.

Kör taraf olmak işte burada devreye giriyor. Yazının altına yorum yapan bazı okurlarımız bu yazıdan sadece habercim19’un ‘taraf’ olduğunu, bir partinin yandaşlığını yaptığını(!) çıkarmış, hızlarını alamayıp bir de devran dönerse, CHP iktidara gelirse, kendi deyimleri ile ‘rüzgar tersine dönerse’ nasıl silineceğimizi, hatta 180 derece döneceğimizi iddia etmişler. AK Parti ve MHP’yi de arada bir eleştirmemizi salık vermişler.

Sözümün arkasındayım. ‘Taraf olmak’ iyidir ama doğru tarafta olmak iyidir. Bulunduğunuz taraftakilerin yanlışlarını, hatalarını görüp kabullenmek de karakter ve sağlam idrak, basiret meselesidir. CHP’li olabilirsiniz, Tahtasız’ı yakından tanıyor da olabilirsiniz. Bütün bunlar bir CHP Milletvekili’nin yaptığının yanlış olduğu gerçeğini örtmez. Tahtasız bu yaptığıyla sadece kendini açık etmiyor, kendisini ziyaret eden misafirini (Rektör Ali Osman Öztürk)de hiçe sayıyor. Bizi taraflı davranmak, yandaş olmakla suçlayan okurumuz dönüp bir aynaya baksa keşke! Yanlışa yanlış demek ‘benim tarafım’ demeden, bu kadar mı zor? 

habercim19 art niyetli  taraf olsa, Milletvekili Tahtasız’ın AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı’yı hedef alan sözlerini haber yapmaz. Ki açıklamanın yapıldığı videoyu CHP, yandaş medyasına para vererek yani reklam olarak yayımlattı. Habercim19 da bilabedel o sözleri ‘Tahtasız Ahlatcı’yı hedef aldı’ başlığı ile haberleştirdi.  Merak edenler açıp haberin detayına baksın.

Fazla söze gerek yok. Bizi bilen bilir diyecem de, demek ki bilmeyenler ya da ısrarla bilmek istemeyenler, yahut da  herkesi kendileri gibi bilenler var sanırım. Bizim üstümüzden şimdiye kadar ne rüzgârlar esti, çok şükür hiçbir yere dönmedik. İdeolojik bağnazlığa saplanıp kalmadan ayağımızın yere sağlam basması için de hep dua ettik.  Doğrudan, haklıdan, mazlumdan yana olma kaygısıyla kalemimizi oynattık. Demem o ki, rüzgârın biri biter, biri başlar. Bizim zeminimiz sağlam mı biz ona bakarız. Gerisi lafügüzaf olur.

Son Güncelleme: 27.05.2023 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanımefendi 2023-05-28 07:27:57

Taraf olmak sizin nezdinizde kendi tarafınız ne yaparsa yasın doğru demek olduğuna çok defa şahit olduk. Mesela neden görevden alındığı dahi açıklanmayan Klcü'nün haberlerini yamak veya eski il başkanı M. K..'nın ses videosunu ve grevden alınışını smen altı yamak sizin taraf anlayışınız bu mu?

Avatar
Hanımefendi 2023-05-28 07:41:32

Madem bu kadar doğru taraftasın şu grevden alınan ayda 23 kez haberini yatığınız Külcü'nn görevden neden alındığını anlatsanız. Birde M.K'nın yardımcısı Burak Köse'nin neden kayıplara karıştığını bir yazsanız bizde bilelim ne kadar tarafsızsınız.

Avatar
Şunu söyle 2023-05-28 07:55:32

İktidarın dün kara dediğine bugün beyaz dediğini çok gördük. Siz şuan iktidarın bu gün beyaz dediği karaya bugün de kara diyebilir misiniz? Hiç sanmıyorum

Avatar
Murat 2023-05-27 19:42:50

Gazeteci siyasi taaft tutmaz yorumsuz olur, yorumu okuyanlar yapar merak etmeyin

Misafir Avatar
murat 2023-05-29 09:38:05 @Murat

gazeteci tabi ki taraf tutar.
gazetecinin tarafı DOĞRU'dur; GERÇEK'tir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tayyiban rejimi savunuculari 2023-05-28 07:24:17

Yalakalik ve yandaslik kötudur. Lutfen gercekleri görun, ulke elden gidiyor, siginmacilara para karsiligi verilen vatandaslik basimiza bela olacak, ulke siginmaci doldu. Bunuda dile getirin bayan Gülesin. Tayyibanliği birakin artik

Avatar
Madem ? 2023-05-28 12:06:24

Şu an rte nin 28 Mayıs mesajının haberini yapmışsınız mesela..
Neden kılıçdaroğlunun 28 Mayıs mesajının haberi yok ? Yada rte nin neden var ?
Tarafsız olduğunu en koyu fanatiklerde söylüyor , ama uygulama da öyle olmuyor sanırım gülesin hanım ..

Avatar
tikA 2023-05-27 21:06:25

Akraba gazeteciliği

Avatar
Doğruya Doğru 2023-05-28 00:40:07

Gerçekten anlamak çok zor. Konuya değil de, bunu haber yapana söz söylemek, akıl alır değil. Burada bir haber yapılmış, haberde anlatılana değil de, bunu dile getirene laf atmak. Yapmayın hemşolar.