Tarihi İskilip Evi Turizm Ofisi oldu

İskilip Yerel Kalkınma Derneği ile Kaymakamlık Turizm Ofisi’ne tarihi İskilip Evi tahsis edildi.

16 Ocak 2015 Cuma 13:00
 Tarihi İskilip Evi Turizm Ofisi oldu


İskilip Yerel Kalkınma Derneği ile Kaymakamlık Turizm Ofisi’ne tarihi İskilip Evi tahsis edildi.


Mülkiyeti İskilip Belediyesi’ne ait olan ve geçtiğimiz yıl restore edilen İskilip Evi’nin ilçeye gelen yabancı konuklara etkin hizmet verilebilmesi için İskilip Kaymakamlığı emrine tahsis edildiği belirtildi.


Tarihi binanın ikinci katı ise, LEDAER Projesi kapsamında pilot ilçe seçilen İskilip’in yerel kalkınma stratejisini oluşturmak için yeni kurulan ‘İskilip Yerel Kalkınma Derneği’ne 10 yıllığına kiralandı.


İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, ilçenin turizm potansiyelini artırmak için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.


İskilip Kaymakamlığı tarafından kurulan  İskilip Turizm Ofisi’nin kente gelen yerli ve yabancı turistlere rehberlik ederek tanıtım yapacağını belirten Çatma, İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.


Binanın ikinci katının da İskilip’in yerel kalkınma stratejisini oluşturacak ‘İskilip Yerel Kalkınma Derneği’ne 10 yıllığına kiralandığını belirten Çatma,  derneğin tarım, turizm, kültürel miras, hizmetler sektörü, sosyal konular gibi kırsal yaşamın bütün bileşenlerini birbirine bağlayarak yerel ekonomiyi geliştirmek için çalışacağını kaydetti.



Son Güncelleme: 16.01.2015 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.