Tayvan’a dostluk mesajı

Çin Cumhuriyeti 102. Tayvan Ulusal Günü kutlama etkinlikleri Ankara’da yapıldı.

11 Ekim 2013 Cuma 17:46
 Tayvan’a dostluk mesajı

Çin Cumhuriyeti 102. Tayvan Ulusal Günü kutlama etkinlikleri Ankara’da yapıldı. Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi James C.H Chen ve bayan Maria Peng’in ülkelerinin 102. Ulusal günü vesilesiyle kutlama ve veda davetine siyasetçi, akademisyen, diplomat ve işadamları katıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, gecede yaptığı konuşmasında iki ülke ilişkilerini ve uluslararası statükonun haksız uygulamalarına yönelik görüşlerini dile getirdi. Uslu, şöyle dedi;  “Çin Cumhuriyeti 102. Tayvan Ulusal Gününü kutluyorum. Ziyaret etme imkânı bulduğum Tayvan, gerek ekonomik gerek kültürel bakımından önemli bir ülke. Özellikle halkının bize benzeyen çok yakın bulduğumuz hoşgörü, sevgi toplumu olduğunu büyük bir memnuniyetle görmüş bulunuyorum. Bay ve Bayan Chen diplomatik çalışmaları esnasında iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına samimi ve içten çabalar içinde olduklarına da yakından tanık oldum. Bir diplomatik görev anlayışı ötesinde bir sevgi çabası içerisinde oldular. Sadece aramızda diplomatik, ekonomik ve siyasi köprüler kurmakla kalmadılar aynı zamanda bir sevgi köprüsü oluşturdular. Kendilerini buradan uğurlarken hem tanımış olmaktan çok büyük mutluluk duyarak, hem de Türkiye’den gitmiş olmalarına üzülerek iyi yolculuklar dilerim. Dostluğumuzun hep baki kalmasını diliyorum. Tayvan halkının ve Tayvan’ın daha uzun yıllar Asya’da örnek ve imrenilecek başarı performansı göstereceğine inanmaktayım. Dünyadaki siyasi statükonun Tayvan’ın bugün hak etmediği bir biçimde diplomasi sorunuyla karşı karşıya kaldığını görmekten üzüntü duymaktayım. Ancak bunu Tayvan halkının çabası ve Tayvan dostlarının gayretiyle aşabileceğimize inanıyorum.”

Uslu daha sonra Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Dr. James C.H. Chen’e TBMM amblemi içeren tabak hediye etti. 







Son Güncelleme: 11.10.2013 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.