Tüketici hakları hukuk güvencesinde

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Tüketici Hakları’ konulu meslek...

23 Mart 2015 Pazartesi 12:56
 Tüketici hakları hukuk güvencesinde


Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Tüketici Hakları’ konulu meslek içi eğitim semineri önceki gün Çorum Barosu’nun evsahipliğinde yapıldı.


www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Alpay Sungurtekin’in yönetimindeki seminere İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Ceylan ve İstanbul Barosu’ndan Avukat Şükran Eroğlu eğitimci olarak katıldı.


Çorumlu avukatların ilgiyle izlediği seminere Kırıkkale ve Yozgat Baroları’na mensup avukatlar da iştirak etti.


Baro konferans salonunda gerçekleşen seminerde söz alan konuşmacılar, ‘6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uygulamaları’ konusunda bilgiler verdiler.


AKPINAR’DAN DEĞİŞİM VURGUSU


Eğitim programının açış konuşmasını yapan Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, “Avukatlık, güncel bilgilerle sürekli yenilenmeyi gerektiren zor bir meslek” dedi.


“Siyasi iktidara göre gündemlerin belirlendiği bu ülkede, hukuk alanında da hızlı bir değişim yaşanıyor” diyen Altan Akpınar, “Üniversitede öğrendiğimiz pek çok hukuk kaidesi bugün yürürlükten kalkmış durumda” diye konuştu.


Tüketici hakkı ihlalinin insan hakkı ihlali ile eşdeğer olduğunu da belirten Av. Akpınar, Çorum Barosu olarak TBB Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitim seminerine evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.


‘TÜKETİCİ HAKLARI HUKUK GÜVENCESİNDE’


TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Alpay Sungurtekin ise 113 ayrı yerde gerçekleştirdikleri seminerlerle bugüne kadar 10 bini aşkın avukata hizmet içi eğitim verdiklerini açıkladı.


Eğitimlerde emeği geçen isimlere teşekkür eden Alpay Sungurtekin, Çorum’da düzenledikleri seminerin başarılı ve yararlı geçmesini diledi.


Seminer ilk sunumu yapan Av. Şükran Eroğlu, ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Yönetmelikler ve Hakem Heyeti Düzenlemeleri’ konulu bir konuşma yaptı.


Temel tüketici haklarından bahseden Eroğlu, “Başlıca gereksinimlerin karşılanması, sağlık ve güvenliğin korunması, ekonomik çıkarların muhafazası, bilgilendirme, eğitilme, temsil ve tazmin edilme ile sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı, temel tüketici hakkıdır” dedi.


Tüketici haklarının hukuk güvencesinde olduğunu belirten Doç. Dr. Ebru Ceylan ise sunumunun ardından konuyla ilgili soruları cevapladı.



Son Güncelleme: 23.03.2015 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.