Ücretli park tamam

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, bazı cadde ve sokaklarda ücretli park uygulamasını onayladı.

07 Ocak 2020 Salı 17:34
Ücretli park tamam

Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Ocak ayı olağan toplantısının dikkat çeken gündemlerinden birisi bazı cadde, sokak ve ana arterlerin otopark olarak kiraya verilmesi teklifi oldu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, Çorum merkezde Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Kerebigazi Caddesi, Kerebigazi 1. Cadde (AHL’nin Ulu Mezarlık tarafına bakan kuzey tarafı) İlhan Gürel Caddesi, Karakeçili Sokak ve Karakeçili Sokak Alaybey Sokak arası ve Bahabey Caddesi’nin polis lokaline kadar olan kısmında ücretli otopark için Belediye Encümeni’ne yetki verdi.

Gündem maddesi AK Parti’nin oyları ile kabul edilirken, CHP Meclis Grubu gündem maddesine red, MHP Meclis Grubu çekimser oy kullandı.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdel ve Tuncay Yılmaz, uygulamayı geçmişten örnekler vererek sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, CHP’nin eleştirilerine aynı tonda karşılık verdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, ana arterlerde yaşanan trafik yoğunluğunun nedenlerini sıralarken, ücretli otopark uygulamasının trafik akışını rahatlatacağını savundu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, CHP’nin bir çok ildeki belediyesinde ücretli otopark uygulaması yapıldığını, hatta sadece bu konuda İSPARK gibi şirketler kurulduğunu hatırlatarak, 2020 yılında Çorum’da çok sayıda otoparkı hayata geçireceklerini açıkladı. Ücretli park uygulamasının kural dışı parkları önleyeceğini belirten Aşgın, pazar günleri park serbestisi olacağını, esnaf için 10 dakika bekleme süresinin de devam edeceğini ifade etti.

Encümen’in yetki almasına karşın her caddede ücretli park uygulamasına geçmeyebileceğini belirten Aşgın, uygulamayı kâr amaçlı yapmadıklarını, sadece trafik akışını rahatlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÇARŞAMBA PAZARI ÜCRETLİ OTOPARK OLUYOR

Öet yandan Başkan Aşgın, AHL AVM'nin de yer aldığı Çarşamba Pazarı'nın bulunduğu alanın ücretli otopark olacağını ve pazarın kurulduğu çarşamba günü dışında belediye tarafından işletileceğini duyurdu.

Son Güncelleme: 09.01.2020 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haktan 2020-01-07 17:50:12

Çorum a alternatif yol yapmayı beceremeyenler, kitlenen trafiğe çözüm üretemeyenler, tramvay metro gibi alternatifleri kazandıramayan güdük siyaset anlayışı isparkta bunun için kurulmuş...

Avatar
Ali 2020-01-07 22:48:46

Sayın Külcüyü daha çok arayacağız çokkkk.Daha durun hele.

Misafir Avatar
Abartmayın 2020-01-08 14:48:50 @Ali

Külcü bir dönem daha görevde kalsaydı,Çorum'un hali Ankara dan beter olurdu.

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
cafer 2020-01-08 07:25:34 @Ali

külcüde aynısını yapmadı mı?

Beğenmedim! (3)
Avatar
Ah et 2020-01-08 07:52:53

Yakında yaya kaldırımları A turnike koyun yaylalarda da para alın hatta tüm vatandaşlardan nefes alma vb parasında alın. Gözünüzü toprak doyursun. Beceriksizliğini in faturasını halk ödesin, parkı yasakladınız ama uygulamayı beceremediniz çünkü ceza yazarken "acaba kimin adamı" kaygınız vardı, adamına göre, arabanın model ve fiyatına plakasına göre ceza yazdınız

Avatar
recep 2020-01-08 10:50:08

gazi caddesinde parkı duraklamayı tamamen yasaklayın kaldırım geniş, valilik saat kulesi arasında 2 tane duraklama alanı yapın. trafik 2 şerit aksın. koyun kameraları, 2 dk bile durana ceza yazın. başka türlü çözemezsiniz. para almanın trafiği rahatlatmayla ne ilgili var. şimdikinden ne farkı olacak. nasıl bi mantık! daha külcünün başladığı yolları bitiremediler, anca laylaylom.

Avatar
servet 2020-01-08 13:21:41

Başkanım gazi ve İnönü caddesini malumunuz her başkan denedi ama olmadı olmuyor olmayacak.
Madem kar amacınız yok derdimiz trafiği rahatlatmaksa gazi caddesinde kaldırımları genişletelim tek araçlık yol Bırakalım bazı kısımlarında yolcu indirme ve bindirme celpleri yapalım.parayı herkes denedi siz başka başka alternatifler deneyin ki farkınız olsun.

Avatar
Ramazan 2020-01-07 18:02:36

Alınan karar trafiği gerçekten rahatlatır mı bilmem ama ki gelir içinde yapmadığınız aşikardır peki o halde şehrimizin bilen gören el kaldırıp uygulaya geçiren büyük abilerimiz neden ÇORUMSPOR a da bi kısım geliri buraya aktaralım diyen düşünen bir babayiğit gerçek ÇORUM sevdalısı yok NEDEN...

Misafir Avatar
cafer 2020-01-08 13:27:30 @Ramazan

şu çorumspora yardım zekat toplamaktan bi vazgeçin artık.kulum bir A.Ş. olmuş durumda.siz hiç x A.Ş yardım toplayalımda kendini toparlasın 3-5 kişide burdan ekmek yiyor yazık diyeni gördünüz mü? belediyeninde neden bu kulube yardım yaptıgını anlamış değilim ben ve benim gibi düşünen insanlardan alınan vergilerden neden bir kulbe odeme yapılsın.bırakın kendi yağı ile kavrulsun.yardımı zekatı da fakır fukaraya verin.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Sesi yüksek 2020-01-08 05:20:23

Sadece sesi yüksek başka hiçbişey yüzü kızarana kadar bağırıp kendini dinletmeye çalışıyor aklısıra şaşgın yaww

Avatar
vatandaş 2020-01-08 09:39:44

Benim ikametim cadde üzerinde(pirbaba parkı karşısı), her gün ve saat için park parası ödemek zorunda kalacağım. Halbuki belediye yapılan her bina için otopark harcı adı atında peşinen bunu baştan tahsil ediyor. Cadde üzeri park ücretli olunca, işi olan diğer vatandaşlar arka sokaklara park etmek istediklerinden oralarda da büyük sıkışıklar oluyor. Yetkililer cevap vermese de bir düşünsün bu HAK mı?, Reva mı? Vatandaşın suçu ne ki ceza kesiyorsunuz? Eskiden de çok çektik ama hiç değilse para Çorumspor'umuza gidiyor diye teselli oluyorduk şimdi o da yok. Temcit pilavı gibi bu ne arkadaş!.