Uslu, NFK etkinliğine katıldı

Birlik Vakfı Ankara Şubesi ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in...

25 Eylül 2013 Çarşamba 16:16
 Uslu, NFK etkinliğine katıldı

Birlik Vakfı Ankara Şubesi  ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri’ konulu makale yarışmasının ödül töreni TOBB konferans salonunda gerçekleşti.

Ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Salondaki gençlere de hitabeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizin başınız asla öne eğik olmayacak. Çünkü bizim rüku ve secdeden başka alnımız asla öne eğik olmadı ve yere değmedi. Siz korkmayacaksınız, siz çekinmeyeceksiniz, siz tereddüt etmeyeceksiniz, siz inançlarınızdan, değerlerinizden dolayı utanmayacak, sıkılmayacak asla geride durmayacaksınız. Birilerinin sesi çok çıkıyor diye, birileri arsız diye, birileri barbarca yakıp yıkıyor diye pısıp geri adım atmayacaksınız. Üstadın dediği gibi 'fikrin öfkesine gem vuracak, fikirsiz öfkeden uzak duracaksınız.' Şiddet, silah, molotof, taş, şu, bu bunlar şu karşımda gördüğüm gençliğin tarzı asla değildir ve olmayacaktır. Siz her biriniz birer Necip Fazıl olacaksınız. Fikrinizle birikiminizle tavrınızla edanızla Hakk'a sadakatinizle hak uğruna, dava uğruna sabrınızla sebatınızla birer Necip Fazıl olacaksınız. İşte o zaman üstat Necip Fazıl'ın vasiyetini de yerine getirmiş olacaksınız. , "Unutmayın ışık doğudan yükselir" dedi.

Başbakan, tören sonunda, küçük bir kızın isteği üzerine ‘Zindandan Mehmet’e Mektup’ şiirini okudu. Salondakiler Erdoğan’ı ayakta alkışladı. Yarışmada birinci olan Mirza Şamil’i kutlayan Başbakan, “Mirza’yı dinlerken şunu gördüm, artık gözümüz açık gitmeyecek inşallah” diye konuştu.






Son Güncelleme: 25.09.2013 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.