Uslu ve Köse ziyaretlere katıldı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle ziyaretlerde bulundu. İstanbul Şehitler Tepesi, Vali Vasip Şahin ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret eden heyet terör saldırısında yaralananları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

18 Aralık 2016 Pazar 17:44
 Uslu ve Köse ziyaretlere katıldı


TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle ziyaretlerde bulundu. İstanbul Şehitler Tepesi, Vali Vasip Şahin ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret eden heyet terör saldırısında yaralananları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Ziyaretlere Meclis Başkanı Kahraman ile birlikte TBMM Başkanlık Divanı üyeleri; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın (Adıyaman),TBMM  İdare Amirleri; Salim Uslu (Çorum), Ahmet Gündoğdu (Ankara),  Orhan Karasaray (Hatay), Tufan Köse (Çorum), TBMM Katip Üyeleri; Sema Kırcı ( Balıkesir), Fehmi Küpçü (Bolu), Ömer Serdar ( Elazığ), Mustafa Açıkgöz ( Nevşehir), İshak Gazel ( Kütahya), Mücahit Durmuşoğlu (Osmaniye), Elif Doğan Türkmen (Adana) de katıldı.

Kahraman ve beraberindekiler, üzerinde "TBMM Başkanlığı" yazılı çelengi saldırının gerçekleştirildiği yere bıraktı. 

Burada konuşan Kahraman, Kayseri'de de bugün bir terör saldırısı olduğunu hatırlatarak, "Bunlar sona ermenin yansımaları, yankıları." dedi. Türkiye'nin behemehal üstesinden geleceği bu terörü yeneceğini vurgulayan Kahraman, saldırıların ülkenin gelişmesine engel olamayacağını kaydetti. 

Ne zaman Türkiye bir zıplama noktasına gelse derhal çeşitli mihrakların içeride de buldukları destekçilerle harekete geçtiklerini anlatan Kahraman, "Beşiktaş'taki saldırıda bütün Türkiye'nin bağrı kanadı. Hepimizin bağrı kanadı ama yılmak yok, sevindirmek yok. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.  TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri, daha sonra dua ettiler. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri, 10 Aralık'taki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletmek üzere Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Kahraman ve beraberindeki heyeti, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya karşıladı. Kahraman, tören mangasını selamladı. 

İsmail Kahraman, polislere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geliştiğini ve bölgesinde önder bir ülke haline geldiğini dile getirerek, "Önümüzü kesmek istiyorlar, ama kesemeyecekler." dedi. 

15 Temmuz darbe teşebbüsüne de değinen Kahraman, şunları söyledi: 

"FETÖ'nün, ahtapotun kolu olarak hareket ettiği bir sarmal ama neticeye ulaşamadı. 16 saat içinde Türkiye normale döndü. Bütün millet parti farkı gözetmeksizin meydanlardaydı ve biz Meclisimizi o gece açtık, sabahladık, cumartesi de olağanüstü toplantı yaptık. Sonra İstanbul'da 5 milyonluk bir miting oldu. Milli ruha ve şuura sahip olduğumuzu, birlik ve bütünlüğümüzü gösterdik. O vaka şunu gösterdi: Bizim genlerimizde var. Necip ve asil millet diyoruz ya genimizde var. Herkes ayağa kalktı, tankın önüne yattı, demokrasiye sahip çıktı ve 'Demokrasi dışında herhangi bir sistem olmayacak' dedi. Dışarının içerideki maşaları, durmuyor. Adı PKK, PYD, Marksist Leninist propaganda birliği, DEAŞ ne olursa olsun, ahtapot beyin var, bir de kolları var. O kollar vantuzlarıyla tarıyorlar. Kırlarda bir şey yapamıyorlar, kadroları yok, halkın yanında olmaları yok. Gerçekleri gördü bütün millet. Hangi vilayetten olursa olsun, kökü ne olursa olsun, biz bu memleketin sahibiyiz." 


TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Hastane yetkililerinden yaralılarla ilgili bilgiler alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundular. 


TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri, 10 Aralık'taki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletmek üzere İstanbul Valiliğini ziyaret etti.

Kahraman ve beraberindeki heyeti, İstanbul Valisi Vasip Şahin kapıda karşıladı. Tören mangasını selamlayan Kahraman, mangadaki polislere de başsağlığı diledi. Kahraman, anı şeref defterini de imzaladı. 

Ziyarette Kahraman, Vali Şahin'e hitaben yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bağrımızda 44 yara açıldı, kanadı." ifadesini kullandı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Kahraman, hiçbir siyasi parti gözetmeksizin herkesin meydanları doldurduğunu kaydetti. Kahraman, "Böylece bütün dünyaya karşı demokrasiyi özümsediğimizi ortaya koymuş olduk. Bir çırpınıştır bu. Son merhalelerdir bu. Devletimizin gücü kesin, bunun önünü kesmek istiyorlar. Paniğe kapılmamızı, korkmamızı, ürkmemizi..." diye konuştu. 

Milletin asla korkmadığını kaydeden Kahraman, "Eğer 15 Temmuz tahakkuk etseydi biz nereye gidecektik? Sadece Türkiye değil, topyekun hinterlandıyla bir taşla birkaç kuş vurmak istiyorlar. Millet metanetini, inancını devam ettiriyor, demokrasinin yanında. İtibar etmiyor. PKK diye bir hadisenin gücü yok. Uluslararası arenada propagandalar yapıyorlar. Taban yok… Gerçekler anlaşıldı." dedi. 

Şehitlere rahmet dileyen Kahraman, şunları kaydetti: 

"Şehitlik en büyük rütbe. Her ömrün bir sonu var. Şehit olarak gitmek de... Hepimizin üzüntüsü büyük. Şehitler hepimizin, yaralılar hepimizin, gaziler hepimizin. Üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Şahsınızda İstanbul'umuzdaki hadiselerde emek veren, gayret eden güvenlik güçlerine de büyük mücadele veren mesai arkadaşlarınıza teşekkür ediyoruz." 

Vali Vasip Şahin ise Türkiye'nin terörün üstesinden geleceğini belirterek, "Tarihte çok daha zor günler atlatan bu millet bunun da çok rahatlıkla üstesinden gelecektir. Bu olaylar bizim mücadele azmimizi artırıyor." dedi. Şahin, terör eylemiyle ilgili tahkikatın devam ettiğini de belirtti. 
Ziyaretlerin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, tedavi gören Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan'ı hastanede ziyaret ederek acil şifalar dilediler.

Uslu, İstanbul Beşiktaş'taki saldırıda ağır yaralanan ve  Çapa Yoğun Bakım Ünitesinde yatan hemşehrimiz Polis Memuru Eren Yücel'i ve ailesini, saldırıda yaralanan hemşehrimiz Oktay Karslı ve ailesini ziyaret ederek "geçmiş olsun" dedi. 

 

Son Güncelleme: 18.12.2016 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.