Uslu’dan Gül ve Erdoğan yorumu

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Bugün TV de Faruk Mercan, Bugün Gazetesi...

01 Ekim 2013 Salı 19:08
 Uslu’dan Gül ve Erdoğan yorumu

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Bugün TV de Faruk Mercan, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Adem Yavuz Arslan ve Ankara temsilcisi Tarık Toros’un canlı yayın konuğu oldu. Uslu, 24. Dönem 4 Yasama yılını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mecliste yaptığı konuşmayı ve Demokratikleşme Paketi’ni değerlendirdi.

Uslu, 24. Dönem 4. Yasama Yılı hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak, Sunucu Faruk Mercan’ın ‘Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete devam etmek istediğine dair bir izlenim edindik. Değerlendirmeniz ne olacaktır? Şeklindeki sorusuna; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasete geri dönüp dönmeyeceğini bilmiyorum. Kendi takdiridir. Bu kadar birikimin elbette değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konuşmanın bütününe baktığımız zaman aklıselim ve sorumluluk çerçevesinde hazırlanmış son derce duyarlı, demokratik olgunluğa uygun bir konuşmaydı. Şahsen her satırını çizerek dinledim. Son derece memnun olduğum ve bütünüyle katıldığım bir konuşma. Siyasal konjonktüre takılmadan aynı zamanda Türkiye’nin önüne hedefler koyan, Türkiye’nin gerek iç politikaları gerekse dış politikaları konusunda istikamet verici bir konuşma olduğunu düşünüyorum. “ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘seçildiğim görev sürecimde son Meclis açılış konuşmam’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Uslu, “doğru bundan sonra yeni bir seçim var. Yeniden seçilir ise zaten yeni yasama döneminde yani 25. Dönemde açılış konuşması yapacaktır. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında hep bir kardeşlik, dostluk hukuku belirleyici olmuştur. Bunu satır aralarında niyetleri okuyarak bir yorum yapmak benim açımdan çok zor. ”diye konuştu.

Uslu, Demokratikleşme Paketinin Çorum’da nasıl karşılandığı sorusuna ise, “Demokratikleşme Paketi Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Çorum’da da memnuniyetle karşılandı ve heyecan uyandırdı. Herkesin sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerekiyor. Muhalefet partileri de bu pakete sorumluluk duygusu ile hareket edeceklerdir. Demokrasi standartlarımızın yükseltilmesi konusunda katkı sağlayacaklardır. Sadece eleştirerek, eksiklikleri ifade ederek, demokrasimizin ayıplardan ve defolardan kurtulması mümkün değil. Yapıcı katkılar bekliyoruz. Çorum halkı gezi olayları sırasında olaylara karışmayarak, dışında ve uzağında durarak geçmişte yaşadığı acıların olgunlaştırdığı bir toplum olarak mesafe koymayı bilmiştir. Nitekim bugün sunulan Demokratikleşme Paketinin de topluma getireceği kazanımların, toplumda yaratacağı barışın, huzurun sağlayacağı kalkınmanın büyümenin refahın farkındadır. Buna uygun olarak da Çorum halkı demokratik açılımları desteklemektedir. Yeter ki muhalefet partileri bu durumdan bir siyasi pozisyon yaratma kolaycılığına girmesinler. Yani olabildiğince sorumlu davranıp, demokratik standartların geliştirilmesine katkı sağlasınlar. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum halkı da bu paketi gönülden destekler.” Şeklinde konuştu.






Son Güncelleme: 02.10.2013 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.